Zo zorg je goed voor je kostbare werkkleding

asdmnin


23 Apr 2021

Zo zorg je goed voor je kostbare werkkleding

Als je jouw dagelijkse werk moet uitvoeren in werkkleding, draag je waarschijnlijk elke dag dezelfde of ongeveer dezelfde kleding. Voor werk is dat op zich prettig, maar het houdt wel in dat je ervoor moet zorgen dat je dagelijks een schone set werkkleding klaar moet hebben liggen. Al helemaal aan het begin als je nog geen goed ritme hebt gevonden met het wassen van je kleding, is dat lastig. En daarnaast is belangrijk: hoe zorg je ervoor dat je jouw kleding mooi en netjes houdt als je het wast? Hoe voorkom je bijvoorbeeld het vaal worden of het intrekken van vlekken?

Behandel vlekken direct

Komt het voor dat je per ongeluk toch iets van een vlek hebt gemaakt in je werkkleding? Zorg er dan voor dat je die vlek direct behandelt, zodat het geen kans heeft om in de stof te gaan trekken. Doe er bijvoorbeeld wasmiddel, afwaszeep of speciale vlek verwijderaar op en laat dit intrekken. Dit spoel je vervolgens af met de hand of je laat het een programma draaien in de wasmachine en vervolgens heb je nergens last van.

Zorg voor genoeg kledingstukken

Als je op een punt komt dat je eigenlijk te weinig werkkleding hebt liggen, houdt dat eigenlijk gewoon in dat het verstandig is om meer te halen. Een extra set kan nooit kwaad en zorgt voor een stuk minder stress, omdat je nu eigenlijk altijd wel een extra schone set aan werkkleding of bedrijfskleding hebt liggen. Nu hoef je niet voor elke dag een andere korte werkbroek of honderden werktruien van Proforto, maar gewoon iets extra’s is altijd fijn. Een extra overall, werkjas of werkbroek komen altijd van pas.

Was apart en voorzichtig

Je wil niet dat jouw mooie, kostbare kleding op den duur er minder mooi uit gaat zien. Daarom is het belangrijk dat je jouw werkkleding apart van andere dingen wast, en dat je de instructies over het wassen volgt. Staat in de labels van jouw werkkleding dat het maar tot een bepaalde temperatuur kan? Houd je daaraan. Scheid ook kleuren, en zorg ervoor dat de kleding geen kans heeft tot verkleuren. Dat zou namelijk zonde zijn. Belangrijk is dat je kleding aanschaft die wel op een hoge temperatuur gewassen kan worden, in verband met hygiëne en het verwijderen van vlekken. Zo zorg je namelijk dat de kleding er niet lelijk uit gaat zien. Doe dingen als laatst liever niet in de droger, maar laat het aan de lucht drogen. Zo ziet de kleding er het beste uit.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer