Zo kies je de juiste keukenapparatuur uit

asdmnin


03 Mar 2021

Zo kies je de juiste keukenapparatuur uit

Is de apparatuur in de keuken van jouw horecazaak aan vervanging toe? Of heb je apparatuur nodig voor een compleet nieuw restaurant? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid begint aan de zoektocht. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Als je geen ervaring hebt in de horeca, vind je het mogelijk lastig om te bepalen welke apparaten je al dan niet nodig hebt. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij jou namelijk een handje bij het kiezen van de juiste keukenapparatuur. 

Bepaal wat je nodig hebt

Op het gebied van keukenapparaten heb je tegenwoordig nogal wat te kiezen. Begin daarom nooit aan jouw zoektocht voordat je bepaald hebt welke apparaten niet mogen ontbreken in jouw keuken. Ga hierbij niet over één nacht ijs, maar ga er eens rustig voor zitten. Waarschijnlijk schrijf je al snel een koelkast, vriezer en grillplaat op. Dit zijn inderdaad apparaten die niet mogen ontbreken in de keuken van een horecazaak. 

Toch zijn er ook andere apparaten die bijzonder nuttig kunnen zijn. Ben je van plan om pizza’s te verkopen en is jouw restaurant niet uitgerust met een traditionele steenoven? Koop dan een pizza oven. Met dit compacte apparaat bereid je deze Italiaanse specialiteit binnen een handomdraai. Daarnaast komt een ijsblokjesmachine in veel horecagelegenheden ook van pas. Dit is zeker het geval als je niet genoeg ruimte hebt om dranken gekoeld te bewaren. Een ijsblokjesmachine helpt jou namelijk om jouw gasten toch gekoelde dranken te serveren. 

Stel een budget vast

Weet je inmiddels welke apparaten je nodig hebt in jouw horecakeuken? Dan raden wij je aan een budget vast te stellen. Met een budget wordt het vinden van de juiste apparatuur voor in jouw keuken namelijk een stuk makkelijker. Je kunt dan immers filteren in het aanbod, waardoor het aantal apparaten slinkt. Vaak wordt er gezocht naar (relatief) goedkope horeca apparaten. Op de korte termijn bespaar je hier weliswaar op, maar op de lange termijn vaak niet. De levensduur van een goedkoop apparaat is over het algemeen namelijk korter. Dit betekent dat het apparaat eerder aan vervanging toe is. Laat je daarom vooral niet te veel leiden door de prijs als je op zoek bent naar keukenapparatuur. 

Kwaliteit en duurzaamheid

Als je weet welke apparaten je nodig hebt en het budget bepaald is, kun je beginnen aan de zoektocht. Hierboven gaven we al aan dat jij je hierbij niet te veel moet laten leiden door de prijs. Waar je dan wel naar moet kijken? De kwaliteit. Zo is het belangrijk dat je het apparaat daadwerkelijk kunt gebruiken voor de handeling die je ermee wilt verrichten. Twijfel je? Zoek dan verder of verdiep je erin. Daarnaast moet het apparaat ook makkelijk te gebruiken zijn. Als het apparaat een gebruiksaanwijzing heeft, kost het gebruik ervan je meer tijd dan je lief is. Dit zorgt vroeg of laat voor de nodige frustraties.

Naast de kwaliteit raden wij jou aan om ook naar de duurzaamheid te kijken. Toch doet lang niet iedereen dit. De voornaamste reden hiervoor is dat een duurzaam horeca apparaat vaak duurder is dan een standaard apparaat. Op de korte termijn is dit inderdaad het geval, maar op de lange termijn niet. Duurzame apparaten hebben namelijk een langere levensduur, waardoor je ze minder snel hoeft te vervangen. Daarom ben je onderaan de streep vaak goedkoper uit als je kiest voor een duurzaam horeca apparaat.

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer