Wat zijn paper wallets en waarom is dit een leuk cadeau voor de feestdagen?

Louise de Graaf


Er zijn verschillende manieren om Bitcoins en andere altcoins op te slaan. Het gebruik van hardware wallets wordt steeds populairder, omdat daarbij vaak gebruik wordt gemaakt van extra beveiligingscontroles bij het overboeken van cryptovaluta. Een andere manier om je crypto’s te bewaren, is aan de hand van een zogenaamde paper wallet. 

Wat is cryptocurrency?

Voordat we dieper ingaan op de paper wallet, is het misschien goed om je eerst uit te leggen wat cryptocurrency is. Misschien denk je namelijk dat je nu al jaren te laat bent om erin te stappen, maar niets is minder waar. Crypto’s worden steeds vaker ingezet als betaalmiddel en daarom is het juist nu goed om te investeren. Er zijn een heleboel websites waar je crypto’s kunt kopen, denk bijvoorbeeld aan Bitvavo, welke dit jaar uitgeroepen werd tot  Beste Crypto Broker tijdens de Cashcow Awards. 

Cryptocurrency is een virtuele of digitale valuta die voor beveiliging afhankelijk is van cryptografie. De geldigheid van de munten van elke cryptocurrency wordt geleverd door een blockchain. Dit is een continu groeiende lijst van records, blokken genaamd, die zijn gekoppeld en beveiligd met behulp van cryptografie. Elk blok bevat een hash-pointer als link naar een vorig blok, een tijdstempel en transactiegegevens. Door hun ontwerp zijn blockchains inherent bestand tegen wijziging van de gegevens.

Wat is een paper wallet?

Een paper wallet is een papieren kopie van jouw openbare en privésleutels. Dit betekent dat je jouw cryptocurrency kunt opslaan, maar dat je het papier nodig hebt om het geld over te kunnen maken. 

De gebruiker print alle benodigde informatie op papier. Het op papier bewaren van cryptogeld is veilig, maar het is dan wel belangrijk dat men het papiertje niet kwijt raakt en deze op een veilige plaats opbergt.

Een paper wallet is een veilige manier om je cryptocurrency offline op te slaan. Het is niet verbonden met internet en kan daarom niet worden gehackt. Je kunt ook een paper wallet gebruiken om een ​​kleine hoeveelheid crypto’s op te slaan die je veilig wilt houden. 

Hoe maak je een paper wallet en is het veilig?

Je kunt een paper wallet gemakkelijk online aanmaken. Je maakt dan een ​​openbare en een privésleutel aan. De openbare sleutel is het adres van jouw portemonnee en de privésleutel is nodig om geld te verzenden. 

Waarom is een paper wallet een leuk cadeau om te geven?

Een paper wallet is een leuk en origineel cadeau om te geven. Zeker tegenwoordig hebben steeds meer mensen interesse in cryptocurrency, dus om laagdrempelig ermee te kunnen beginnen is dit een goede optie. En je hoeft er dus geen duizenden euro’s op te zetten. Mag wel natuurlijk!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer