Wat valt er onder een Wagenparkverzekering?

asdmnin


11 Jan 2022

Wat valt er onder een Wagenparkverzekering?

Een Wagenparkverzekering is bedoeld voor ondernemingen met meerdere voertuigen in haar bezit. Dit wordt ook wel een wagenpark genoemd. Wellicht zijn dat er bij jouw bedrijf slechts 5, of misschien wel 500. Hoeveel en welk type voortuigen je ook in bezit hebt, je wilt natuurlijk goed verzekerd zijn tegen bedrijfsrisico’s. Daarbij is het belangrijk dat de verzekering aansluit bij jouw situatie. Maar wat valt er eigenlijk onder een Wagenparkverzekering? We zetten een aantal aspecten voor je op een rij.

WAM-verzekering en casco

Standaard zit bij een Wagenparkverzekering de Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM) verzekering voor al jouw bedrijfsvoertuigen. Deze verzekering is wettelijk verplicht en het is daarom handig om al je voertuigen in een keer te laten verzekeren. Hiermee ben je verzekerd voor alle schade die wordt veroorzaakt door jouw eigen voertuigen aan andere voertuigen en/of personen. Hiermee zijn overigens jouw eigen voertuigen niet gedekt tegen schade door bijvoorbeeld brand, diefstal of een aanrijding. Dit kun je verzekeren door te kiezen voor een casco verzekering in de Wagenparkverzekering. Je kunt daarbij kiezen voor een beperkte of meer volledige casco dekking, afhankelijk van je eigen behoeftes.

Aanvullende verzekeringen

Verder bieden verschillende verzekeraars veel opties voor aanvullende verzekeringen en kun je vaak zelf de hoogte van het eigen risico bepalen. Met een Rechtsbijstandverzekering bijvoorbeeld wordt juridische hulp bij verkeersongevallen en -conflicten vergoed. Een andere optie is een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI). Hiermee is lichamelijk letsel of materiële schade veroorzaakt door een ongeval verzekerd. Ook kun je een Instrumenten-en Apparatuurverzekering afsluiten. Deze verzekering is nuttig als je met jouw onderneming dure apparaten of gereedschap vervoert met je bedrijfswagens.

Stel jouw eigen verzekering samen

Elk bedrijf is anders. Daarom bestaat een Wagenparkverzekering uit verschillende opties. Wat je nodig hebt, hangt onder andere af van de grootte van je wagenpark, het type voertuigen en hoe je de voertuigen gebruikt. Een tip die we je daarom willen meegeven is om je goed te laten informeren voordat je een verzekering afsluit. Als ondernemer wil jij natuurlijk geen onnodige risico’s lopen. Bij Centraal Beheer helpen ze jou bij het op maat samenstellen van een Wagenparkverzekering.

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer