Wat gebeurt er als Ripple zijn SEC-rechtszaak verliest? CEO Garlinghouse geeft een oplossing aan

Louise de Graaf


25 Oct 2022

Wat gebeurt er als Ripple zijn SEC-rechtszaak verliest? CEO Garlinghouse geeft een oplossing aan

 

  • Volgens CEO Brad Garlinghouse zou Ripple in de VS vooruitgang kunnen boeken met een “alternatieve oplossing” voor XRP als het zijn rechtszaak tegen de SEC verliest.
  • Sinds de rechtszaak, Ripple heeft 20 nieuwe klanten buiten de VS aangetrokken.

Eergisteren was Ripple CEO Brad Garlinghouse te gast op Bloomberg, waar hij sprak over de hoop op nieuwe gesprekken met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zodra Gary Gensler de functie van voorzitter overneemt. Onlangs werd Garlinghouse ook uitgenodigd door Julia Chatterley van CNN, waarbij de gastheer het interview concentreerde op wat er gebeurt als Ripple zijn juridische strijd tegen de SEC verliest.

Garlinghouse sprak zijn vertrouwen uit dat Ripple zal winnen, maar regeerde niet uit de mogelijkheid dat de rechtbank het oneens zal zijn door te zeggen: “Ik denk dat we zullen zegevieren, maar zoals u zegt, is er een kans dat het rechtssysteem niet deze richting uitgaat.” Tegelijkertijd benadrukte Garlinghouse dat Ripple blijft groeien buiten de Verenigde Staten.

Het goede nieuws voor Ripple is dat we klanten zijn blijven aantrekken, we hebben sinds de SEC meer dan 20 nieuwe financiële instellingen over de hele wereld ondertekend. hebben hun rechtszaak aangespannen en ik denk dat we het netwerk zeer snel zullen zien groeien bij niet-Amerikaanse klanten. De uitdaging is dat het blockchain- en crypto-innovatie buiten de VS stimuleert, wat volgens mij niet in het belang is van de Verenigde Staten.

Chatterley vroeg wat Ripple zou doen met zijn Amerikaanse activiteiten in het geval van een nederlaag, waarbij “alternatieve oplossingen” speciaal voor Amerikaanse klanten worden aangedragen. Garlinghouse antwoordde bevestigend en legde verder uit:

Dat zou zeker een deel van de oplossing kunnen zijn.​Maar we zouden dat kunnen doen. We hebben altijd naar ons product gezocht om in de eerste plaats het probleem van een klant op te lossen, en ik denk dat dat onze groei heeft gediend, en dat is de reden dat we grote activiteit zagen, miljarden dollars aan transacties op RippleNet.

Als niets anders, echter, de CEO van Ripple verwierp het gevaar dat Ripple achter DeFi of wereldwijde stablecoins zou vallen omdat ze andere use-cases dienen. Bovendien, zei hij, heeft Ripple een sterk netwerk van partners opgebouwd, waaronder centrale banken over de hele wereld, die de oplossingen van Ripple als “nuttig” beschouwen.

Ik denk dat de industrie hier in de Verenigde Staten een risico om achterop te raken. Maar Ripple lost een probleem met grensoverschrijdende betalingen op. We werken met een aantal en spreken intern met veel centrale banken over de hele wereld over enkele van de stablecoins-initiatieven voor door de centrale bank uitgegeven digitale valuta’s, en we horen dat het echt nuttig is wat Ripple doet bij het oplossen van een grensoverschrijdend betalingsprobleem.

Garlinghouse toont zich geen zorgen over transparantie

Bovendien gaf Garlinghouse ook commentaar op de lopende zaken binnen de SEC. Hij en Chris Larsen worden momenteel door de SEC verzocht om hun persoonlijke financiële gegevens te presenteren. Zoals CNF meldde, haalt de SEC momenteel drie bewijsstukken aan om te bewijzen dat Ripple op de hoogte was van de ‘ongelijkheid’ van XRP met Bitcoin en Ethereum, en toch XRP ‘op de markt bracht’ en documenten achterhield voor het publiek. Garlinghouse maakte zich hier echter weinig zorgen over:

Ik kijk erg uit naar de feiten die in de rechtszaak naar voren komen. Dit is iets waar ik niet in het openbaar op heb gereageerd, omdat de wielen van gerechtigheid een beetje traag bewegen, maar ik denk dat het belangrijk is dat we de feiten naar buiten brengen. We hoorden een kant van het verhaal van de SEC. Ik denk zelfs dat als de feiten naar voren komen, we zullen ontdekken dat Ripple en ik transparanter zijn geweest dan wie dan ook in de crypto-industrie.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer