Wat dekt een autoverzekering? – Alles wat je moet weten

Louise de Graaf


Een autoverzekering is voor autobezitters in Nederland niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een verstandige keuze om financiële bescherming te bieden in geval van onverwachte schades. Maar wat dekt een autoverzekering eigenlijk? 

Basisdekkingen autoverzekering

Wat je autoverzekering dekt, ligt aan wat voor soort dekking je hebt. In Nederland zijn er drie basisdekkingen voor autoverzekeringen:

  • WA (wettelijke aansprakelijkheid):

Dit is de verplichte dekking. De WA autoverzekering dekt de schade die jij met jouw auto aan anderen toebrengt. Schade aan je eigen auto wordt niet vergoed.

Naast de WA-dekking dekt de beperkt casco verzekering ook schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld brand, diefstal, inbraak, storm, en ruitbreuk.

Dit is de meest uitgebreide dekking. Het dekt schade aan jouw eigen auto, zelfs als het je eigen schuld is. Ook schade door vandalisme is gedekt.

Aanvullende dekking autoverzekering

Naast de basisdekkingen kun je ook kiezen voor aanvullende dekkingen, afhankelijk van jouw behoeften en budget:

  • Aanvullende inzittendenverzekering:

Ongeacht de schuld beschermt een inzittendenverzekering de bestuurder en passagiers bij letselschade en schade aan eigendommen. Bij aanhoudende invaliditeit of in geval van overlijden krijg jij of je dierbaren een vergoeding.

  • Rechtsbijstandverzekering:

Biedt juridische hulp en advies bij geschillen na een ongeval.

Helpt bij pech onderweg, inclusief het slepen van de auto naar een garage.

Welke dekking autoverzekering kiezen?

Bij het kiezen van een autoverzekering is het belangrijk om niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de dekking en voorwaarden. Welke dekking het beste bij jou en je auto past, hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Hoe oud is je auto bijvoorbeeld, en hoeveel is hij nog waard? Op Geld.nl kun je zelf eenvoudig online autoverzekeringen vergelijken. Tijdens de vergelijking krijg je advies over welke dekking je het beste kunt kiezen. Zo vind je altijd de verzekering met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto en bespaar je gemiddeld € 237 euro op je autoverzekering per jaar!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer