Waarom het belangrijk is om relatiegeschenken te geven

asdmnin


02 Oct 2021

Waarom het belangrijk is om relatiegeschenken te geven

Het is als bedrijf belangrijk om aan leuke relatiegeschenken te doen. Je zult als bedrijf met kerst ook relatiegeschenken van klanten ontvangen. Het werkt vaak als iets psychologisch waarmee je de omzet van je bedrijf kunt verhogen. Hieronder kan je een aantal redenen lezen waarom het belangrijk is om relatiegeschenken te geven. 

Een blijvende herinnering

Vaak werkt een relatiegeschenk als een blijvende herinnering, omdat het namelijk iets fysieks is. Een andere manier van mensen bedanken is door een bedankbriefjes te sturen, maar deze verdwijnen vaak. Bij een relatiegeschenk werkt dit vaak anders! Een bedrukte mok wordt vaak nog jarenlang gebruikt en een pen wordt vaak door zeven verschillende mensen gebruikt. Tastbare producten blijven veel langer in gedachten van mensen hangen. 

Leuk om iets te geven

Het is altijd leuk om cadeautjes voor iemand anders te kopen, en zeker als het voor een goede klant is. Wanneer je al jaren met dezelfde klant samenwerkt is het leuk om met kerst te uiten dat je samenwerking waardeert. Het is altijd leuk wanneer je een enthousiaste reactie terug krijgt van je klant. Je hebt de ander blij gemaakt met een cadeau en jezelf ook. Daarin is het ook dat nooit iemand negatief reageert op cadeautjes. Mensen waarderen het nou eenmaal als ze een cadeautje krijgen het laat waardering zien. 

Gepersonaliseerde relatiegeschenken 

Het leukste is natuurlijk om een uniek relatiegeschenk te geven waarbij er over na is gedacht. Het mooiste is natuurlijk als het gepersonaliseerd is waarbij er een persoonlijke boodschap achter zit. Je kunt daarbij denken aan een mooie pen waarbij je een boodschap op laat graveren waarbij de klant nog jarenlang aan herinnerd wordt. 

Wanneer moet je een relatiegeschenk geven

Je hoeft eigenlijk nooit een relatiegeschenk te geven, maar het is wel een leuk moment om je waardering te laten blijken aan je klanten. Overigens hoort het ook een klein beetje bij ondernemen. De meeste bedrijven geven een zakelijk relatiegeschenk aan het einde van het jaar, rond december. Je ziet vaak dat ze inhaken op Sinterklaas en kerst. Maar je kunt ook rond Pasen een relatiegeschenk sturen, door een gevuld mandje met paaseitjes te sturen. Iedereen vind relatiegeschenken op kantoren leuk en vaak zijn chocolaatjes enorm populair. Om iets unieks achter te laten is het slim om je logo ergens achter te laten. Een ander leuk idee is om je eigen chocoladeletter met logo te maken. Als je van plan bent om met oud&nieuw iets te sturen, dan horen daar natuurlijk bubbels bij. Je kunt je klanten dan blij maken met een mooie fles bubbels om knallend het nieuwe jaar in te gaan.

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer