Voordelen van bitcoins kopen – Crypto Log

Louise de Graaf


12 Mar 2021

Voordelen van bitcoins kopen

De laatste tijd is de bitcoin koers gestegen, dat betekent dat de digitale munten weer een stuk meer waard zijn. Bitcoins kunnen worden gebruikt om diensten of producten via het internet te kopen. Naast dat je met bitcoins kan betalen, kan je natuurlijk ook gewoon met de normale valuta diensten of producten kopen. Maar het is beter om de bitcoins niet uit te geven en ze te behouden of juist te kopen. Hieronder kun je lezen wat de voordelen van bitcoins kopen zijn. 

Wat zijn bitcoins?

Een bitcoin is een virtuele munt, waarmee je kunt betalen. Deze virtuele munt is gedecentraliseerd, dit betekend dat er geen bank is die een bitcoin uitgeeft. Er zijn maximaal 20.999.849,9769 bitcoins in de wereld. De munt bestaat uit een bepaalde computercode waar mensen een bepaalde waarde aan hechten. Een bitcoin is niet fysiek tastbaar en kan je daarom ook niet uitgeven in een winkel wanneer je iets wilt kopen.

Waarom bitcoins kopen?

Wanneer je wat geld over hebt kun je het beste investeren in bitcoins. Je ziet de laatste tijd alleen maar nieuwsberichten dat de waarde van bitcoins weer aan het stijgen zijn. Dan kan investeren in bitcoins erg interessant zijn. Je wilt natuurlijk meer waarde voor je geld, maar een belangrijke reden waarom je bitcoins koopt is vanwege de techniek. De techniek die achter bitcoins zit, heeft blockchain. Dit maakt bitcoins zo speciaal. 

Voordelen van bitcoins

Wat bitcoins zo uniek maakt is dat het gedecentraliseerd is, dit houdt in dat er geen partijen aan zijn gebonden die invloed uitoefenen op de koers of de waarde van de bitcoin. Normaal zie je dat banken valuta’s beïnvloeden om zo de economische situatie te verbeteren. Bij bitcoins is dit niet mogelijk, er kunnen geen bitcoins bij worden gemaakt. Daarnaast worden de transacties snel doorgevoerd. Bij de bank duurt het vaak een paar uur of dagen totdat het geld zichtbaar is op je rekening, bij bitcoins zit dit anders in elkaar. Dit komt omdat er geen bank tussen zit, hierdoor verloopt de transactie snel en is het geld direct zichtbaar op je rekening. Daarnaast hoef je bij bitcoins ook geen transactiekosten te betalen, doordat er geen bank tussen zit zijn de transacties gratis. Ook zijn bitcoins gratis te versturen naar andere bezitters. Een ander voordeel is dat bitcoins geheel anoniem zijn. 

Nadelen van bitcoins

Er zitten ook nadelen gebonden aan bitcoins, zo kan je er namelijk geen pizza van kopen die 8,50 euro kost. De koersschommelingen bij betalen met bitcoins zijn groot, zo kan op een dag de koers van een bitcoin met 15 procent omhoog of omlaag gaan. Hier spreken we dan al snel over een verschil van een  paar duizend euro. 

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer