VoIP: we doen het al jaren

asdmnin


17 Jun 2021

VoIP: we doen het al jaren

De laatste tijd komt de term VoIP steeds vaker omhoog. Zeker met de opkomst van thuiswerken en het bereikbaar zijn buiten het kantoor om, werd VoIP steeds bekender. Maar wist je dat we eigenlijk al jaren lang gebruik maken van VoIP? De manier waarop het nu is veranderd naar een manier om met een vast telefoonnummer te bellen via je mobiele telefoon is nieuw, maar het concept van bellen via het internet is niet nieuw.

Bellen via het internet

Wat is VoIP? Jaren geleden belden we natuurlijk alleen via vaste telefoons, en later kwamen hier smartphones bij. Met de smartphones kwamen ook applicaties zoals WhatsApp. Hier was het dan ook al mogelijk om via het internet te bellen. Je had geen data nodig, alleen internet of wifi. Dat was toen ook echt nieuw. Meerdere apps namen dit concept toen over, maar met name WhatsApp was hier bekend om en hier werd erg veel gebruik van gemaakt.

Natuurlijk had je ook het toen welbekende Skype. Dit wordt nu een stuk minder gebruikt, maar toen was dit een goede app om te gebruiken als je graag met iemand online wilde bellen. Dit was met name voor videobellen erg geschikt. Ook platforms als MSN waren erg bekend, maar deze waren eigenlijk alleen voor op de computer handig. Later kwamen er steeds meer en meer platforms bij waar je online kon bellen. Neem als voorbeeld Discord, of Facetime op een iPhone. Alhoewel dit niet voor elke smartphone gebruiker beschikbaar is, is het wel een handige functie voor Apple gebruikers en is het dan ook zeker een prettige manier om gebruik te maken van VoIP.

VoIP op kantoor: een ideale mogelijkheid

En dan heb je dat wat de laatste jaren populair wordt: VoIP op onder andere kantoor. Een manier waarop je altijd en overal bereikbaar bent, ook als je niet op kantoor bent. Gratis telefoontjes plegen naar het buitenland en altijd zakelijke telefoontjes kunnen plegen met je zakelijke nummer, gewoon op je mobiele telefoon. Je mist nooit meer een oproep en bent nooit extra kosten kwijt, zo lang je maar internet hebt. Voor mensen met een kantoor of onderneming is dit ook zeker ideaal en onmisbaar, zeker nu in de tijden van thuiswerken. Want ook als de versoepelingen minder worden, zal thuiswerken nog een groot deel van de samenleving blijven. En bereikbaar zijn is nou eenmaal erg belangrijk als bedrijf, en dus wil je dit natuurlijk wel goed voor elkaar hebben.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer