Verschillende soorten horeca vaatwassers – Ondernemers Inzicht

asdmnin


25 Jun 2021

Verschillende soorten horeca vaatwassers

Wanneer je een restaurant hebt zijn er aantal onderdelen cruciaal voor in je keuken, namelijk een vaatwasmachine. Er zijn verschillende soorten vaatwassers in allerlei prijsklassen, maar welke vaatwasser past bij de jouw situatie. Een Horeca vaatwasser is niet goedkoop, want het kost veel water, afwasmiddel en energiekosten. Je moet daarom op zoek naar de juiste vaatwasmachine die voldoet aan jouw eisen en wensen. Je kunt hieronder lezen wat voor verschillende vaatwasmachines er zijn en waar je op moet letten bij het kopen van Horeca apparatuur. 

De glazenspoelmachine

Het is belangrijk dat wanneer je een glas wijn inschenkt, het glas schoon is. Een glazenspoelmachine is ontworpen om binnen een korte tijd glazen te reinigen. Je kunt hierdoor veel glazen binnen enkele minuten schoonmaken, wat veel tijd scheelt. Een glazenwas spoelmachine wast de glazen op een iets lagere temperatuur dan een normale horeca vaatwasmachine. Dit komt omdat glaswerk erg gevoelig materiaal is en je wilt voorkomen dat je glazen kapot gaan. De ideale temperatuur voor glaswerk is 55 tot 60 graden voor het wassen en 70 graden voor het naspoelen van de glazen. Bij sommige glazenwasmachines moet je daarna nog je glazen poleren. Je kunt daarom het beste gaan voor een glazenspoelmachine met osmose installatie. Een osmose installatie haalt alle harde stoffen uit het water waardoor je glazen er gepoleerd uit komen. Op deze manier kan je altijd je gasten voorzien van mooie glimmende glazen. 

De voorlader vaatwasser

Heb je een restaurant met minder dan 50 zitplaatsen en heb je niet al te veel serviesdelen. Dan is een voorlader vaatwasser een perfecte oplossing. Een voorlader vaatwasser scheelt namelijk veel ruimte in je keuken, waardoor je plaats hebt voor andere apparatuur. Wel is er personeel nodig die de zware vaatwaskorven er uit tillen. Het is handig als de machine op een prettige werkhoogte staat geïnstalleerd. Je krijgt het beste resultaat wanneer je de voorlader in combinatie met een waterontharder gebruikt. Met een waterontharder wordt al het kalk uit het water gehaald, waardoor er minder kalk in je machine achterblijft. Een waterontharder zorgt er daarnaast ook voor dat je minder zeep nodig hebt. 

Een doorschuifvaatwasser

Voor grote horecazaken is een doorschuifvaatwasser een handig apparaat om te hebben in de keuken. Deze machines zijn namelijk gekoppeld aan de afvoertafel. De vaat wordt eerst gesorteerd en daarna voorgewassen met een voorspoeldouche. Daarna worden de korven doorgeschoven in de machine waar de vaat wordt gewassen. Met een doorschuifvaatwasser kan je in een hoog tempo je afwas doen.

De gereedschappen wasmachine

In de keuken worden ook veel gereedschappen gebruikt, zoals snijmachines voor vlees. Hiervoor is een grote vaatwasser nodig die keukengereedschappen en andere grote producten reinigt. Met deze wasmachine kan je makkelijk grote gereedschappen schoonmaken, door de grote invoerruimte. 

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer