Tijdelijk een nieuwe auto rijden, met shortlease kan dat

asdmnin


19 Jan 2021

Tijdelijk een nieuwe auto rijden, met shortlease kan dat

Ben je opzoek naar een nieuwe zakelijke leaseauto? Dan kan je overwegen om weer een auto te gaan leasen. Maar wil je niet jarenlang aan een contract zitten? Dan kan je het beste kiezen voor shortlease, hierbij kun je voor een korte periode een auto huren van een verhuurbedrijf. In dit artikel ga ik bespreken wat de voor en nadelen zijn van shortlease, zodat jij uiteindelijk een goede keuze kan maken. 

Wat is shortlease?

Bij short term lease sluit je een huurcontract af voor een auto. Bij een shortlease contract kan de periode variëren van 30 dagen tot 2 jaar, vandaar de naam short. Net zoals bij andere leasecontracten betaal je ook bij shortlease elke maand een vast bedrag aan de leasemaatschappij. In dit vaste bedrag zitten afschrijving kosten, allrisk-autoverzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, pechhulp en banden. Vaak geldt het dat je boetes en brandstofkosten zelf betaald. 

Voordelen van shortlease

Er zijn vijf voordelen als je kiest voor een shortlease contract. Het eerste voordeel is dat je in nieuwe auto’s rijdt waardoor je kunt genieten van de nieuwste technologie. Maar ook de veiligheidsvoorzieningen zijn bij deze auto’s een stuk beter. Het tweede punt is dat je maximale flexibiliteit hebt in het opzeggen van je contract. Het derde punt is dat je namelijk makkelijk van auto’s kan wisselen tussentijds, dus verandert je situatie? Dan is het geen probleem om de auto om te wisselen. Als vierde punt is het rijden van een shortlease auto goedkoop, je hoeft alleen de brandstof te regelen en verder regelt de leasemaatschappij alles. Als laatste punt is dat je niet weken lang hoeft te wachten op je auto. Wanneer je een nieuwe auto wilt leasen bij een leasemaatschappij, heb je het geluk dat auto’s snel geleverd worden waardoor je niet lang hoeft te wachten. Het is bekend dat wanneer je een auto leaset dat je hiervoor een BKR registratie krijgt, dit kan invloed hebben op je hypotheek. Dit geldt ook voor als je een shortlease contract afsluit, er komen hier geen extra kosten bij kijken. Zakelijk gezien is shortlease een goede optie aangezien je zo kan voorkomen dat auto’s ongebruikt op het bedrijfsterrein staan terwijl je er veel voor betaalt. Met shortlease kan je hierdoor makkelijk het contract beëindigen zonder dat je hier nog een jaar aan vast zit.

Nadelen van shortlease

Er zitten ook een paar nadelen vast aan shortlease, zo is shortlease een stuk prijziger dan private lease. Zoek dit wel goed uit, want dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Dit komt omdat het contract van shortlease een stuk korter is en daardoor ook duurder. Bij private lease is het normaal dat je een auto least voor 5 jaar. Vaak is het zo dat hoe lang je een auto leaset, hoe goedkoper het maandelijkse bedrag wordt. Bij shortlease geldt ook dat je maar beperkte keuzes hebt in merken en modellen. Het kan dus zo zijn dat je niet de nieuwste BMW kan leasen. Wanneer jouw droomauto er niet tussen staat, ga je dan afvragen of shortlease voor jouw wel de beste optie is. Je ziet dat shortlease vooral veel zakelijk wordt aangeboden.

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer