Purdue-vrouwen trekken zich terug uit vakantietoernooi terwijl de gevolgen van de Las Vegas Invitational voortduren

Louise de Graaf


07 Dec 2022

Purdue-vrouwen trekken zich terug uit vakantietoernooi terwijl de gevolgen van de Las Vegas Invitational voortduren

Het damesbasketbalteam Purdue heeft zich volgens Associated Press teruggetrokken uit een toernooi in Las Vegas, omdat de gevolgen van een Thanksgiving-toernooi waarbij het damesbasketbalteam uit Indiana betrokken is, voortduren.

Purdue zou van 19-21 december spelen in de Las Vegas Holiday Hoops Classic in de South Point Arena. Dayton en Texas A&M trokken zich ook terug. Het toernooi wordt georganiseerd door Destination Basketball, dat ook gastheer was van de Las Vegas Invitational – een toernooi waarvan IU-coach Teri Moren zei dat het ervoor zorgde dat de groei van de sport “een paar stappen achteruit” ging.

‘Een grote misser’: IU won twee keer, maar Las Vegas Invitational was een verlies voor collegebasketbal voor vrouwen

Purdue brengt om 14.00 uur een bezoek aan Texas A&M. in plaats daarvan op 21 december.

“Na zorgvuldige overweging hebben we besloten dat het het beste is om ons basketbalprogramma los te koppelen van het evenement in Las Vegas”, zei Purdue damesbasketbalcoach Katie Gearlds in een verklaring. “We zijn verheugd om Texas A&M dit seizoen als tegenstander te behouden en waardeer de inspanningen van beide schoolbesturen bij het verplaatsen van de wedstrijd naar 21 december.

“We hopen dat individuen binnen en buiten het vrouwenbasketbal collectief het enorme opwaartse traject van de sport kunnen blijven ondersteunen door zich te concentreren op de veiligheid, het welzijn en de verheffing van haar student-atleten.”

Toernooimanager Brett Seymour zei tegen de AP dat het “beter voor ons” is dat Purdue, Dayton en Texas A&M zich hebben teruggetrokken. Campbell, Cleveland State, Jacksonville State, Lindenwood en Utah Tech staan ​​nog op het programma om deel te nemen.

“De vijf teams die op South Point gaan staan, waren vijf teams die we al hadden”, aldus Seymour. “Om eerlijk te zijn, onze andere vijf zijn blij dat ze er niet meer zijn, omdat ze het leuk vinden als een niet-Power 5-evenement. We hebben die drie meegenomen om te helpen. Het is oké. Het is echt beter voor ons omdat ze er niet zijn.” dit jaar voor dat specifieke evenement.”

Verhaal gaat verder

De Las Vegas Invitational kreeg landelijke aandacht vanwege zorgen over accommodaties en de veiligheid van spelers.

Games werden gehouden in The Mirage Hotel & Casino in wat leek op een vergaderruimte. Zitplaatsen voor fans bestonden in wezen niet. Teams kregen naar verluidt geen handdoeken en moesten deze zelf meenemen vanuit hun kamer. Een Auburn-speler raakte geblesseerd tijdens een wedstrijd tegen Colorado State en het duurde meer dan 30 minuten voordat ambulancepersoneel ter plaatse was.

Door het gebrek aan medische professionals ter plaatse overwogen Moren en de IU-coachingstaf om hun tweede geplande wedstrijd van het toernooi niet te spelen.

‘Als damesbasketbalcoaches proberen we ons spel vooruit te helpen’, zei Moren nadat Indiana op 26 november Memphis had verslagen. ‘Het voelde alsof… we op dit moment een paar stappen achteruit hadden gezet. We hebben de plicht om ons spel te laten groeien en we hebben deze kans volledig gemist. Je hebt hier veel echt goede teams die hun conferenties vertegenwoordigen. Ik zie al die andere toernooien die gaande zijn, en beelden daarvan. Dit was een belangrijke mis naar mijn mening in termen van helpen om dit spel te laten groeien.”

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Indianapolis Star: Purdue damesbasketbal trekt zich terug uit vakantietoernooi Las Vegas
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer