Online originele uitnodigingen versturen: zó doe je dat!

asdmnin


21 May 2021

Online originele uitnodigingen versturen: zó doe je dat!

Een trouwdag, jubileum, geboorte of verjaardagsfeest: wil je een uitnodiging versturen om je gasten te attenderen op een mooie dag? Dat hoeft allang niet meer standaard met een kaartje door de brievenbus. Steeds meer mensen kiezen ervoor om online een uitnodiging te versturen. Hartstikke makkelijk! Natuurlijk wil je nog altijd wel een beetje uitpakken. Daarom delen we leuke ideeën voor het versturen van online uitnodigingen

Website inrichten met een uitnodiging

Hoe tof is het om zelf een website te maken die je geheel in het kader van het feest stelt? Je kunt via de mail of via WhatsApp bijvoorbeeld de URL doorsturen naar de genodigden – eventueel met een wachtwoord, zodat niet iedereen op de site terecht kan komen. Je kunt een domeinnaam registreren om dit in werking te stellen. Op zo’n domein kun je alles kwijt: tekst, foto’s en meer, je kunt het zo gek niet bedenken. En een website bouwen is ook nog eens een leuke bezigheid. Wát een originele uitnodiging, perfect voor bijvoorbeeld je trouwdag! Zet ook de dresscode erop, of voeg een reactieveld in waar de genodigden een bericht kunnen achterlaten: zo kan het feest alvast een beetje beginnen.

Videoboodschap versturen

Ben je niet zo van het schrijven, maar vertel je liever een verhaal? Dat kan allemaal op het web: verstuur een uitnodiging in de vorm van een videoboodschap. Zo maak je de invite meteen heel persoonlijk! Je kunt gewoon met je telefoon een leuk bericht opnemen, of juist met een professionelere camera. Het is maar net hoe jij het wilt aanpakken. Vervolgens stuur je deze videoboodschap gewoon door aan iedereen die je erbij wilt hebben, dat werkt eigenlijk heel eenvoudig.


Raadsel als uitnodiging

Wil je graag een grappige uitnodiging versturen? Denk dan aan een raadsel! Een rebus of een woordzoeker bijvoorbeeld, of natuurlijk een andere puzzel. Dit kun je online gemakkelijk maken – tevens een tof tijdverdrijf om je even in te verdiepen. Ook dit kun je bijvoorbeeld weer gewoon via de mail versturen. Dat is in een handomdraai geregeld! Tegelijkertijd blijft zo’n unieke uitnodiging hangen bij de ontvanger: dit maakt het des te leuker.

Online presentatie maken

Ben je handig met een programma zoals PowerPoint? Dat kun je natuurlijk ook heel goed gebruiken om een uitnodiging mee te maken. Je kunt zelfs uitpakken met meerdere slides – wel zo handig als er veel informatie over de bijeenkomst te delen is. Dat is dan ook zo’n groot voordeel aan een online uitnodiging: je kunt er zoveel informatie op kwijt als je wilt. Dat is met een brief die je per post verstuurt toch al gauw wat prijziger en ingewikkelder. Reden genoeg dus om een toffe online uitnodiging te versturen!
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer