McCarthy, McConnell afgesnauwd door de politie van Capitol en hun families tijdens de medailleceremonie

Louise de Graaf


07 Dec 2022

McCarthy, McConnell afgesnauwd door de politie van Capitol en hun families tijdens de medailleceremonie

Na de toekenning van de Congressional Gold Medal tijdens een ceremonie dinsdag in het Capitool voor hun heldhaftigheid tijdens de oproer van 6 januari 2021, georganiseerd door aanhangers van de toenmalige president Donald Trump, weigerden politieagenten en hun familieleden nadrukkelijk te schudden handen met de twee hoogste Republikeinse wetgevers, minderheidsleider in de Senaat Mitch McConnell en minderheidsleider in het Huis, Kevin McCarthy.

Aftredend voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, zat de ceremonie voor, waarbij vier collectieve medailles werden uitgereikt, de hoogste eer die door het Congres werd toegekend, aan de politieagenten van het Capitool die die dag aanwezig waren.

“Precies 23 maanden geleden onderging ons land de meest duizelingwekkende aanval op de democratie sinds de burgeroorlog”, zei Pelosi tijdens de ceremonie, die ook werd bijgewoond door senaatsleider Chuck Schumer. “6 januari was een dag van horror en liefdesverdriet. Het is ook een moment van buitengewone heldenmoed. Dodelijk geweld en verachtelijke onverdraagzaamheid staarden onze wetshandhavers dapper in de bres om ervoor te zorgen dat de democratie op die donkere dag overleefde.”< /p>

McCarthy en McConnell waren ook lovend over de agenten.

“Aan alle wetshandhavers die dit land veilig houden: bedankt”, zei McCarthy. “Te veel mensen beschouwen dat als vanzelfsprekend, maar dagen als vandaag dwingen ons te beseffen hoeveel we de dunne blauwe lijn schuldig zijn.”

“Bedankt dat je ons steunt. Bedankt voor het redden van ons land. Bedankt dat je niet alleen onze vrienden bent, maar ook onze helden’, zei McConnell tijdens de ceremonie.

Chuck Schumer, leider van de meerderheid in de senaat, applaudisseert terwijl Mitch McConnell, leider van de minderheid in de senaat, en Kevin McCarthy, leider van de minderheid in het huis, dinsdag medailles vasthouden tijdens een congresgouden medailleceremonie. (Evelyn Hockstein/Reuters)

De dood van vijf politieagenten wordt toegeschreven aan de aanslag van 6 januari, waarvan twee door zelfmoord in de dagen die erop volgden. Vier Trump-aanhangers kwamen die dag ook om het leven bij het geweld, onder wie Ashli ​​Babbitt, die werd gedood bij botsingen met de politie van het Capitool kort nadat hij het Capitool had doorbroken. Twee anderen stierven aan hartaanvallen en één aan acute methamfetamine-intoxicatie.

In de nasleep van de aanval op het Capitool, die tot doel had de vreedzame machtsoverdracht van Trump aan Joe Biden te voorkomen, bekritiseerden zowel McConnell als McCarthy de voormalige president scherp vanwege zijn rol bij het proberen de verkiezingsuitslag van 2020 ongedaan te maken. dag. Toch stemde geen van beide mannen om Trump af te zetten of te veroordelen, wat de spot dreef van veel politieagenten van het Capitool en hun families.

Verhaal gaat verder

“Ze hebben gewoon twee gezichten”, legde Gladys Sicknick, de moeder van de gevallen Capitol-politieagent Brian Sicknick, uit, toen CNN hem vroeg waarom ze McConnell en McCarthy niet de hand schudde. Ze voegde eraan toe dat ze dat wel was boos door de Republikeinen die de officieren in het ene moment prezen, om kort daarna naar Trump’s Mar-a-Lago-resort te reizen om “zijn ring te kussen”.

McCarthy, die Pelosi wil opvolgen als spreker nu de Republikeinen de controle over het Huis van Afgevaardigden hebben herwonnen, reisde op 28 januari 2021 af naar de thuis- en countryclub van Trump in Florida, ondanks Trumps niet aflatende promotie van de valse bewering dat hij had de verkiezingen van 2020 verloren vanwege kiezersfraude.

Voormalig president Donald Trump ontmoet Kevin McCarthy in Mar-a-Lago in Palm Beach, Florida, op 28 januari 2021. (Save America PAC)

De bijeenkomst maakte de Republikeinen boos die hadden gestemd om Trump af te zetten, waaronder Rep. Liz Cheney uit Wyoming. “Hij is niet zomaar een voormalig president. Hij lokte een aanval uit op het Capitool, een aanval op onze democratie”, vertelde Cheney aan NBC News. “En dus kan ik niet begrijpen waarom je hem zou willen rehabiliteren.”

Cheney diende vervolgens als vice-voorzitter van de beperkte commissie van het Huis van 6 januari die de aanval op het Capitool onderzoekt.

McCarthy probeerde Republikeinse wetgevers in de commissie te benoemen die sympathiek tegenover Trump stonden, maar Pelosi wees twee van zijn vijf nominaties af: afgevaardigden Jim Jordan uit Ohio en Jim Banks uit Indiana. McCarthy, Jordan en Banks behoorden tot de 139 Republikeinen in het Huis die stemden om de resultaten van het Electoral College in Pennsylvania aan te vechten, zelfs nadat de pro-Trump-menigte uit het Capitool was verwijderd.

Vorige week gaf McCarthy in een brief aan de voorzitter van de commissie van 6 januari, afgevaardigde Bennie Thompson, D-Miss., aan dat de Republikeinen van het Huis een nieuw onderzoek naar de commissie zelf zouden starten.

“U heeft anderhalf jaar en miljoenen belastinggeld uitgegeven aan dit onderzoek. Het is absoluut noodzakelijk dat alle verzamelde informatie wordt bewaard, niet alleen voor institutionele prerogatieven, maar ook voor transparantie voor het Amerikaanse volk, ‘schreef McCarthy. “Het Amerikaanse volk heeft het recht om te weten dat de beschuldigingen die u heeft geuit door de feiten worden ondersteund en om de transcripties te kunnen inzien.”

Voordat de Republikeinen de controle over de kamer weer overnemen, is de commissie van 6 januari echter van plan om criminele verwijzingen naar het ministerie van Justitie te sturen “gericht op de belangrijkste organisatoren en leiders van de aanslagen”, vertelde een bron aan CNN.

>

De families van de officieren die dinsdag werden geëerd, merkten op dat de beslissing van McCarthy om de commissie van 6 januari te onderzoeken ook van invloed was op hun beslissing om hem of McConnell niet de hand te schudden.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren.
Werk hier uw instellingen bij om het te zien.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer