Magazijnstellingen kopen? Dit zijn de mogelijkheden

asdmnin


04 Jul 2022

Magazijnstellingen kopen? Dit zijn de mogelijkheden

Denk je erover om magazijnstellingen te kopen voor jouw magazijn, werkplaats of garage? Er zijn verschillende soorten magazijnstellingen. Elk magazijn en elke werkplaats is verschillend en heeft daarom andere stellingen nodig. 

In dit artikel helpen we je op weg naar het juiste magazijnrek. Welke stelling precies bij jou past is afhankelijk van een aantal zaken. Welke producten wil je er in bewaren? Hebben de producten een houdbaarheidsdatum? Hoe groot en zwaar zijn de producten? 

Verschillende soorten magazijnstellingen kopen

Magazijnstellingen zijn handige opbergsystemen voor alle soorten producten en goederen. Je kunt magazijnstellingen kopen in verschillende vormen, maten en soorten. Voor just-in-time voorraadbeheer neem je een kanbanstelling. Wil je de FIFO-methode gebruiken voor jouw producten? Dan kun je kiezen voor een doorrolstelling. Lichte tot halfzware producten plaats je in een legbordstelling. Er is een breed aanbod aan stellingen voor jouw magazijn of werkplaats. Hierdoor is er altijd een stelling te vinden die aansluit bij jouw behoeften. 


  1. Kanban stelling voor just-in-time voorraadbeheer

Met een kanbanstelling beheer je jouw voorraad op een efficiënte manier. Je voorraad wordt precies op het juiste moment aangevuld: niet te vroeg en niet te laat. Wat is het dan precies, een kanbanstelling? ‘Kan’ is het Japanse woord voor visueel en ‘ban’ betekent kaart. 

Je werkt met twee bakken. In de eerste bak ligt de werkvoorraad. In de tweede bak ligt de reservevoorraad. Wanneer de eerste bak leeg is, bestel je met de kaart een nieuwe voorraad. De tweede bak haal je nu naar voren. Zodra de tweede bak leeg is, start dit proces weer opnieuw.


  1. Doorrolstelling voor de FIFO-methode

Heb jij producten in je magazijn liggen met een houdbaarheidsdatum? Dan wil je ongetwijfeld het FIFO-systeem toepassen. Dit kan heel eenvoudig met een doorrolstelling. In deze stelling rollen de producten van de ene naar de andere kant. De nieuwste producten liggen achteraan. De oudste producten zullen het magazijn als eerste weer verlaten. 

Met een doorrolstelling werk je efficiënter en makkelijker wanneer je de FIFO-methode wilt gebruiken. Je hebt meer overzicht en maakt minder pickfouten. Dit scheelt aanzienlijk in ruimte, tijd en kosten. 


  1. Legbordstelling

Voor lichte tot halfzware goederen kun je legbordstellingen kopen. Ze zijn er in verschillende maten en je kunt ze helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen voor schuine of vlakke legborden, stelvoeten of wielen. Ook kun je er diverse accessoires bij aanschaffen. Met verrijdbare magazijnstellingen kun je jouw producten bovendien eenvoudig verplaatsen.

Magazijnstellingen kopen

Wil je magazijnstellingen kopen? Zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel is er heel veel mogelijk zodat je jouw producten op de juiste manier kunt opbergen.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer