Maak het jezelf gemakkelijker – Ondernemers Inzicht

asdmnin


10 Feb 2022

Maak het jezelf gemakkelijker

Als ondernemer met meerdere medewerkers zul je het wel herkennen: heb je net je planning helemaal in orde, is er een zieke, neemt iemand een vrije dag op of is er wat anders aan de hand. Het gevolg is dan vaak dat je je hele planning weer moet omgooien en iedereen weer op de hoogte moet stellen van de veranderingen. Ook dit gaat niet zonder slag of stoot. Er zijn dan altijd weer medewerkers die al afspraken hebben staan en zo gaat het maar door. Zou het niet veel beter zijn als je je personeelsplanning dynamisch kunt maken? Dat je je personeelsplanning in the cloud kunt doen en door middel van pushmeldingen iedereen op de hoogte kunt stellen? Die mogelijkheid is er. Maar er is meer!

Personeelsplanning software is echt een uitkomst!

Wanneer je goede software voor personeelsplanning gebruikt, dan hoef je je nergens meer zorgen over te maken. Je moet er alleen voor zorgen dat de basis klopt. Dat gemaakte afspraken in het systeem staan. Dit gaat dan over afspraken als het aantal uren per werknemer, dagen dat er niet gewerkt kan worden door een werknemer, vakantiedagen en overuren. Dat brengt je dan direct bij het volgende: de urenregistratie. Het is altijd weer een hele uitdaging om je personeelsplanning te laten passen bij de uren.

Hoe zorg je voor een goede urenregistratie?

De sport bij het plannen van je personeel is dat je dit altijd zo voordelig mogelijk wilt doen. Zo wil je dat je medewerkers hun uren maken, maar ook dat er geen (of zo min mogelijk) overuren gemaakt worden. Je wilt immers dat iedereen aan voldoende werk en aan voldoende rust toekomt. Daarbij is het, als werkgever, een kostbaar iets om overuren uit te keren. Zeker als een van je andere mensen niet aan zijn of haar uren toekomt. Door de urenregistratie te combineren met de personeelsplanning, zorg je voor een zo goed mogelijk schema, waarin aan alle wensen en eisen wordt voldaan.

Maar hoe check je of iedereen zijn uren maakt?

Nog niet eens zo heel lang geleden klokte iedere werknemer in bij binnenkomst en weer uit bij het naar buiten gaan. Maar die tijden zijn wel een beetje veranderd. Doordat veel mensen remote of vanuit huis werken, is het oude, vertrouwde inkloksysteem niet meer toepasbaar. Toch wil je zeker weten dat je de mensen betaalt voor de uren die zij maken. Ook systematisch te laat komen of beginnen moet worden gemonitord. Door een inkloksysteem te combineren met de personeelsplanning én de urenregistratie en je medewerkers zelf te laten inklokken zorg je ervoor dat je precies weet wat er, op dat gebied, gaande is in je bedrijf. Ook als je er zelf niet bij bent.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer