Hoe kies je de juiste payment service provider voor je webwinkel?

asdmnin


11 Mar 2021

Hoe kies je de juiste payment service provider voor je webwinkel?

Vrijwel iedere webshop werkt tegenwoordig met een payment service provider (PSP). Niet gek, want dit neemt jou behoorlijk wat werk uit handen. Allereerst zorgt een PSP ervoor dat bezoekers van jouw webshop op verschillende manieren kunnen betalen. Dit is overigens niet de enige reden om voor een payment service provider Nederland te kiezen. Nee, want een PSP handelt ook nog eens alle betalingen af die in jouw webshop gedaan worden, van iDEAL tot creditcardtransactie en meer. Wij helpen je in deze tekst de juiste payment service provider voor jouw webwinkel te kiezen. 

Welke betaalmogelijkheden biedt een PSP aan?

Zodra je begint aan de zoektocht naar een payment service provider, ontdek je al snel dat er nogal wat keuze is. Doordat steeds meer ondernemers online betalingen aanbieden en er verschillende betaalmogelijkheden zijn gekomen (denk bijvoorbeeld aan achteraf betalen of automatische afschrijving van een PayPal-rekening) is er steeds meer behoefte aan service rondom betalen. Sommige webwinkels kiezen lukraak een iDEAL-aanbieder uit om mee samen te werken. Dit kan, maar verstandig is het niet. Waarom niet? Omdat je dan het risico loopt dat de PSP toch niet is wat je ervan verwacht had wanneer je verder groeit en je betalingsverkeer complexer wordt. Vergelijk payment service providers daarom eerst goed met elkaar alvorens je de knoop doorhakt.

Om de juiste payment service provider te kiezen, kijk je allereerst naar de betaalmethoden en betaaloplossingen die een PSP aanbiedt. Richt jij je alleen op de Nederlandse en Belgische markt? Kies dan voor een PSP die in ieder geval werkt met de betaalmethoden iDEAL en Bancontact. Eventueel Sofort en creditcard. Als je eveneens Duitse en Amerikaanse consumenten wilt bedienen, mag PayPal ook niet ontbreken als betaalmethode in jouw webwinkel. Daarnaast zijn er steeds meer payment service providers die zich focussen op nieuwe betaalmethoden, zoals Apple Pay. Maar niet alleen betaalmethoden zijn belangrijk, ook de service eromheen. Bijvoorbeeld het aanmaken van facturen of het opvolgen van openstaande rekeningen met een betaalherinnering per mail of sms. Neem daarom de tijd om een payment service provider te vinden, zodat je voor de juiste partij kiest. 

Hoe zit het met de veiligheid?

Veel ondernemers kijken alleen naar de betaalmogelijkheden van een payment service provider. Hier valt wat voor te zeggen, maar toch doe je er goed aan verder te kijken dan dat. Vergeet namelijk niet dat de consument uiteindelijk degene is die de betaalmethode(n) gebruikt. Als een consument geen vertrouwen heeft in het betaalproces van jouw webwinkel, is de kans groot dat hij het product bij een concurrent koopt. Dit wil je voorkomen. Kies daarom altijd voor een PSP waarbij veiligheid, snelheid en gemak hoog in het vaandel staat. Hierdoor bouw je een goede reputatie op en dat zorgt ervoor dat meer mensen hun weg naar jouw webshop sneller maken omdat ze vertrouwd zijn met het betaalproces. 

Wat biedt een payment service provider jou verder?

Een ruim aanbod van betaalmethoden, gemak en veiligheid zijn voor de meeste webshops doorslaggevend in hun keuze voor een payment service provider. Zoek uit hoe het betaalproces precies wordt ingericht. Doet een payment service provider dit allemaal voor jou of moet je hier zelf ook nog (gedeeltelijk) een bijdrage aan leveren? Gebruik je een (online) boekhoudprogramma, fullfillmentsysteem of bepaalde e-commercesoftware zoals bijvoorbeeld Lightspeed of Magento? Kijk dan of koppelingen met dit programma tot de mogelijkheden behoren. Hiermee bespaar je veel tijd.

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer