Hoe je een opbrengst kunt verdienen met stablecoins

Louise de Graaf


25 Oct 2022

Hoe je een opbrengst kunt verdienen met stablecoins

Ondanks dat ze zijn ontworpen voor stabiliteit en veiligheid, worden stablecoins in toenemende mate gebruikt als een winstgevende investeringsoptie – onlangs mogelijk gemaakt door de dramatische toename van gedecentraliseerde financiering en de lancering van verschillende nieuwe yield-dragende stablecoin-opties.

Hier onderzoeken we drie manieren waarop u winst kunt maken met uw stablecoins – inclusief opties met een laag, gemiddeld en hoog risico.

Laag risico: Mint CHIP en houd yBXTB vast

Een van de eenvoudigste manieren om met stablecoins een opbrengst te verdienen, is door simpelweg een opbrengstgenererende stablecoin-optie te gebruiken, zoals CHIP.

Hoewel stablecoins zoals Tether (USDT) en DAI populair zijn, doen ze dat niet zorgen voor een direct rendement voor gebruikers. Als u in plaats daarvan een rendement wilt behalen met deze activa, moet u ze in een ander platform investeren en het risico lopen dat ze mogelijk een inbreuk op de beveiliging krijgen of verloren gaan – niet ideaal.

Met de release van CHIP, hebben stablecoin-gebruikers nu een manier om direct rendement te halen uit het BXTB-netwerk, wat betekent dat u geen derde partijen of tussenpersonen hoeft te vertrouwen met uw geld.

De manier waarop het werkt is eenvoudig . Het ecosysteem van BXTB bestaat uit twee hoofdtokens: BXTB en CHIP. BXTB is een token dat kan worden gegenereerd door middel van mining of kan worden gekocht op beurzen, en vervolgens kan worden gecombineerd met een ondersteunde stablecoin zoals USDT of DAI om een ​​nieuw type stablecoin te slaan, bekend als CHIP. Tegelijkertijd ontvangen gebruikers een opbrengstdragend token, bekend als yBXTB.

Afbeeldingscredit: BXTB

Deze yBXTB geeft recht op een groot deel van de transactiekosten van CHIP-overschrijvingen op het netwerk van BXTB. Als zodanig, door simpelweg gewone stablecoins (bijvoorbeeld DAI) te gebruiken om een ​​ander type stablecoin (CHIP) te slaan, is het mogelijk om een ​​eeuwigdurende opbrengst te genereren met in wezen nul risico. Zoals alle stablecoins, kan CHIP vervolgens worden verhandeld, uitgegeven of terug omgezet in de onderliggende TUSD- of DAI-stablecoins via het eenvoudige destaking-proces.

Gemiddeld risico: maak gebruik van tijdelijke prijsverschillen

Hoewel stablecoins zijn ontworpen om vluchtigheid te weerstaan, ze zijn over het algemeen niet perfect. In de loop van de tijd en om verschillende redenen kan de waarde van stablecoins enigszins variëren, door hun waarde tijdelijk boven hun peg te verhogen of onder deze peg te laten vallen. Neem Tether (USDT) als voorbeeld. Ondanks dat het is gekoppeld aan 1 USD, hebben plotselinge aanzienlijke veranderingen in het handelsvolume en het gebruikerssentiment ervoor gezorgd dat USDT alleen al in de afgelopen drie maanden bij talloze gelegenheden in waarde is gedaald tot onder 1 USD.

Bijvoorbeeld begin januari. 2021, USDT bereikte kortstondig slechts $ 0,962 bij één gelegenheid en onder $ 0,99 bij drie andere gelegenheden. Ter vergelijking: andere populaire stablecoins zoals USD Coin (USDC) en TrueUSD (TUSD) behouden vaak hun dollarkoppeling op hetzelfde moment.

Dit is een kans om de stablecoin tegen een gereduceerde prijs, voordat vraag en aanbod het uiteindelijk terugduwen naar zijn gekoppelde waarde. Met behulp van het bovenstaande voorbeeld zou het mogelijk zijn geweest om ongeveer elke USDT te kopen voor $ 0,97 met een andere stablecoin op het dieptepunt begin januari, bijv. 1.000 USDC gebruiken om 1.030 USDT te kopen.

Hoewel het ongebruikelijk is dat populaire stablecoins meer dan een paar procentpunten afwijken van deze koppeling, is dit nog steeds voldoende om in de juiste omstandigheden aanzienlijke winsten te behalen, aangezien de meeste beurzen rekenen ongeveer 0,1% tot 0,2% vergoeding voor elke voltooide transactie.

Deze kansen kunnen eenvoudig worden benut door simpelweg een limietorder in te stellen op meer dan 0,1% tot 0,2% onder de gekoppelde prijs van de stablecoin. Als het ooit wordt uitgevoerd, heb je met succes stablecoins gekocht die lager zijn dan hun gekoppelde waarde, en heb je ondanks de wisselkoerskosten een nettowinst.

Hoog risico: vermenigvuldig je hefboomwerking met stablecoins

Als u erover nadenkt om hefboomwerking te gebruiken om uw winst te vergroten, is de kans groot dat u nadenkt over de hefboomwerking die u kunt gebruiken bij het verhandelen van cryptocurrency-derivaten, zoals futures en optiecontracten.

Maar dat is niet de enige manier u kunt uw blootstelling aan de markt vermenigvuldigen.

Dankzij de komst van het enorme scala aan DeFi open leenprotocollen, waaronder Aave, Compound en JustLend, is het nu mogelijk om cryptocurrencyleningen met een lage APR af te sluiten door te storten uw crypto-activa als onderpand.

Afbeeldingscredit: Aave

Door uw stablecoins te storten op een van deze platforms en het aangaan van een lening in een vluchtige cryptocurrency waarvan u denkt dat deze in waarde zal stijgen, kunt u in wezen tur n een winst op uw stablecoin-bezit zonder dat u daadwerkelijk de vluchtige activa hoeft te kopen en uw stabiele positie moet verlaten.

Stel bijvoorbeeld dat u denkt dat Bitcoin in de komende 30 dagen in waarde zal verdubbelen. U stort $ 1.000 aan stablecoins op een beveiligd open uitleenplatform en sluit een lening af voor $ 800 in Bitcoin (BTC). In de komende 30 dagen blijkt uw voorspelling nauwkeurig te zijn, en de $ 800 BTC die u bezit, is nu $ 1.600 waard. U stuurt $ 800 aan BTC terug (naast eventuele kosten) naar het uitleenplatform en vraagt ​​uw onderpand terug – u heeft nu $ 1.000 aan stablecoins naast $ 800 aan BTC.

Natuurlijk, als u Als u het mis heeft, kan uw onderpand gedeeltelijk of volledig worden geliquideerd – dus u kunt deze optie het beste alleen gebruiken als de kansen sterk in uw voordeel zijn.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer