Het verschil tussen sausklaar en behangklaar stucwerk

asdmnin


27 Sep 2021

Het verschil tussen sausklaar en behangklaar stucwerk

Sta je op het punt om je muren te laten stucen, maar je weet je nog niet of je deze gaat verven of behangen?Dan is het belangrijk om te weten wat je met je muren gaat doen. Als je namelijk je muren gaat behangen dan is het voldoende om de muren af te werken met een behangklaar stucwerk. Toch niet zo’n groot fan van behang, dan is natuurlijk een andere optie om je muren te sauzen. Dan moet je je muren wel laten afwerken met sausklaar stucwerk. Er zijn duidelijk verschillen in soorten stucwerken, het is daarom belangrijk om te weten wat je met je muren gaat doen. Hieronder kan je lezen wat de verschillen tussen deze twee vormen van stucwerk zijn. 

De verschillen tussen sausklaar en behang stucwerk

Sausklaar stucen is een zeer egale manier van stucen waarop je kan sauzen. Behangklaar stucen is wel een goedkopere manier van stucen, maar het resultaat is minder egaal. Sausklaar stucwerk is een zeer egale ondergrond, die vrij is van oneffenheden. Doordat de ondergrond mooi egaal is, kan er makkelijk gesausd worden als de oppervlakte droog is. Een veelgemaakte fout is dat mensen te vroeg beginnen met het verven van hun muren, als het stucwerk nog niet droog is. Vaak is deze manier van stucen wel duurder, omdat er veel tijd in zit om de muren egaal te krijgen. Om een mooie sausklare ondergrond te krijgen is het verstandig om stukadoor Amsterdam in te huren om jouw muren sausklaar te maken. Behangklaar stucwerk heeft een minder egale ondergrond. Wanneer je deze ondergrond wilt behangen is deze manier van stucen een goede keuze. Over deze ondergrond gaat nog behang, waardoor de ondergrond niet goed zichtbaar is. Hierdoor hoeft de ondergrond dus niet strak te zijn. Eerst worden alle oneffenheden weggewerkt zoals bijvoorbeeld naden en gaatjes, na het drogen van het stucwerk kan de oppervlakte behangt worden. Bij behangklaar stucwerk is het minder egaal als je het vergelijkt met sausklaar stucwerk. Daarom is behangklaar stucwerk ook een stuk goedkoper dan wanneer je voor sausklaar stucwerk gaat. 

De beste optie

Je hebt nu beide opties kunnen lezen, maar nu is de vraag welke optie moet je kiezen? Sausklaar stucwerk is een goede keuze wanneer je een strak, egaal oppervlak wilt die ook nog eens flexibel is. Ben je iemand die graag van verandering houdt, en om de zoveel tijd een andere kleur op de muur wilt. Dan zal ik je aanraden om je muren sausklaar te maken, je kunt dan zelf bepalen wanneer je iets anders op de muur wilt. Bij behang gaat dat toch vaak een stuk lastiger. Een sausklare muur is ook geschikt om te tegelen of te behangen. Als je uiteindelijk toch nog bedenkt dat je liever behang wilt. Je muren sausklaar maken is dan wel duurder, maar je kan er wel alle kanten mee op. 

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer