Heb je een conflict met de belastingdienst? Los deze op met een juiste advocaat

asdmnin


01 Jul 2021

Heb je een conflict met de belastingdienst? Los deze op met een juiste advocaat

In Nederland is het verplicht om belasting te betalen, maar niemand wil teveel belasting betalen. Op hoge boetes zit je niet te wachten, je kunt je daarom maar beter aan de regels houden. Je kunt een advocaat inhuren om jou bij te staan met juridisch advies en hulp bij belastingen en toeslagen. Hieronder kun je lezen wat voor verschillende advocaten er zijn en waar je ze voor nodig hebt. 

Strafrecht

Een strafrecht advocaat krijg je wanneer je verdacht wordt van een misdrijf of een overtreding. Deze advocaat is aanwezig tijdens een verhoor en mag tussendoor vragen stellen en opmerkingen maken. Daarnaast staat een strafrechtadvocaat je ook bij tijdens een rechtszaak. De advocaat kan namelijk beoordelen of er voldoende bewijs is tegen de verdachte en of de strafeis verminderd kan worden. Vaak zie je dat er hoge straffen worden gegeven een advocaat kan er dan voor zorgen om deze straffen te verminderen. 

Familierecht

Een advocaat familierecht kan je bijstaan en advies geven bij zaken als alimentatie, echtscheiding, uithuisplaatsing en alles wat daar over gaat. De belangrijkste rol van de advocaat is om de familie te begeleiden waarbij er een overeenstemming komt tussen beide partijen. Hier kan zowel een rechter of geen rechter aan te pas komen. Als het niet mogelijk is om een overeenstemming tussen beide partijen te krijgen is het verstandig om een rechter in te schakelen. 

Fiscaalrecht

FT-advocaten zijn er voornamelijk om geschil en conflicten met de Belastingdienst op te lossen. FT staat voor Fair Trial, ook wel in het Nederlands een eerlijk proces. Zo’n advocaat wordt ook wel Belastingadvocaat genoemd, omdat ze voornamelijk zaken van de belastingdienst hebben. Het is belangrijk dat de advocaat discreet is en alle informatie voor zichzelf houdt. Een belasting advocaat is er om snel te schakelen met de Belastingdienst en een praktische oplossing te vinden die voor beide partijen werken. Nederland heeft een ingewikkeld belastingstelsel, zeker voor ondernemers. Het is daarom ook niet gek dat je te maken kunt krijgen met boetes van de Belastingdienst. Probeer daarom ook belastingadviseur of een jurist in dienst te nemen voor je belastingzaken. Het kan namelijk lastig zijn om deze zaken zelf te regelen. En ja een jurist kan duur zijn, maar een boete betalen aan de Belastingdienst kan nog hoger oplopen in kosten. Het is daarom slim om deze boetes voor te zijn. Je ziet dat een klein foutje snel is gemaakt en dat die zwaar wordt gerekend. Een misverstand is een aanleiding voor een geschil met de Belastingdienst. De beste manier om dit soort misverstanden om te lossen is het inhuren van een FT-advocaat, die kan namelijk op een snelle manier schakelen met de Belastingdienst. Zo ben jij makkelijk en zonder gedoe af van jouw onterechte boete bij de Belastingdienst. 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer