Geef het uit zoals Buffett: wanneer gloeiend hete inflatie ‘bijna iedereen oplicht’, probeer dan deze 10 zuinige gewoonten die het Orakel van Omaha zelf gebruikt om centen te knijpen

Louise de Graaf


07 Dec 2022

Geef het uit zoals Buffett: wanneer gloeiend hete inflatie 'bijna iedereen oplicht', probeer dan deze 10 zuinige gewoonten die het Orakel van Omaha zelf gebruikt om centen te knijpen

Geef het uit zoals Buffett: wanneer gloeiend hete inflatie ‘bijna iedereen oplicht’, probeer dan deze 10 zuinige gewoonten die het Orakel van Omaha zelf gebruikt om centen te knijpen

Warren Buffett heeft misschien miljarden dollars op zijn naam staan, maar in tegenstelling tot andere beroemdheden en financiële goeroes , hij geeft er de voorkeur aan eenvoudig te leven.

Het investeringsicoon doet wat hij predikt als het gaat om financiële discipline, sparen en schulden afbetalen.

Dat loont in tijden van financiële problemen als deze. Denk eens aan wat Buffett te zeggen had tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway in mei, toen hij erkende dat inflatie al een van de grootste problemen van de economie was.

Op de vraag of inflatie “aandelenbeleggers oplicht”, antwoordde hij: “Inflatie bedriegt ook de obligatiebelegger. Het bedriegt de persoon die zijn geld onder zijn matras bewaart. Het bedriegt bijna iedereen.”

Als je bedenkt dat het inflatietempo daarna enorm is gestegen en heel langzaam weer is gedaald sinds de Fed de grote wapens heeft uitgetrokken om de stijgende kosten aan te pakken, is er sinds die bijeenkomst niet veel verbeterd.

En wanneer een van ‘s werelds meest succesvolle investeerders zegt dat het moeilijk is om als winnaar uit de bus te komen in een omgeving als deze, is het waarschijnlijk een goed moment om een ​​aantal beproefde strategieën toe te passen om de broekriem aan te halen. Hier zijn 10 manieren waarop de zuinigheid van Buffett u kan helpen verstandig te sparen en uit te geven.

Mis het niet

‘Hou je geld vast’: Jeff Bezos gaf een financiële waarschuwing en zegt dat je misschien moet nadenken over het kopen van een ‘nieuwe auto, koelkast of wat dan ook’ – hier zijn 3 betere recessiebestendige aankopen

Mitt Romney zegt dat een miljardairsbelasting een grote vraag naar dit fysieke bezit zal veroorzaken – stap nu in voor de zwerm superrijken

Hier zijn 3 eenvoudige geldbewegingen om uw bankrekening vandaag een boost te geven

1. Hij woont in hetzelfde huis dat hij in 1958 kocht.

TEDizen / Flickr

Terwijl veel miljardairs zich opstapelen in duur onroerend goed, betaalde Buffett oorspronkelijk $ 31.500 voor zijn huis in Omaha, Nebraska – dat is ongeveer $ 318.600 in dollars van vandaag – en hij woont daar al meer dan 60 jaar.

Zijn huis is echter bepaald niet klein. Het huis van 6.570 vierkante meter met vijf slaapkamers heeft de afgelopen decennia veel renovaties en toevoegingen ondergaan en is vandaag ongeveer $ 1 miljoen waard. Het wordt ook beschermd door hekken en beveiligingscamera’s.

Verhaal gaat verder

Buffett heeft geen plannen om te verhuizen en noemde het huis “de op twee na beste investering die ik ooit heb gedaan” in een brief uit 2010 aan de aandeelhouders van Berkshire Hathaway.

2. Leningen gaat hij zelden aan

De enige hypotheek van Buffett was op een vakantiehuis in Laguna Beach, Californië, dat hij in 1971 kocht, hoewel hij zeker het geld had om het onroerend goed aan zee ter waarde van $ 150.000 te betalen.

Hij vertelde CNBC dat hij de hypotheeklening met een looptijd van 30 jaar had afgesloten omdat “ik dacht dat ik het waarschijnlijk beter met het geld zou kunnen doen dan een volledige aankoop van het huis.”

Hij besloot het extra beschikbare geld te gebruiken voor aandelen in Berkshire Hathaway – het bedrijf dat hem miljarden opleverde.

3. Hij koopt goedkoop ontbijt

@BusinessInsider / Twitter

Hoewel Buffett gewoon een persoonlijke chef-kok een gastronomisch ontbijt voor hem kan laten bereiden, pakt hij vaak Mickey D’s op weg naar zijn werk. Hij zegt dat hij niet graag meer dan $ 3,17 uitgeeft aan zijn ochtendmaaltijd.

“Als ik me niet zo welvarend voel, ga ik misschien voor de $ 2,61, dat zijn twee worstpasteitjes, en dan leg ik ze bij elkaar en schenk ik mezelf een cola in”, zegt hij in HBO’s documentaire Becoming Warren Buffett uit 2017.

Hij vervolgt: “$ 3,17 is een spek, ei en kaaskoekje, maar de markt is laag vanmorgen, dus ik laat de $ 3,17 liggen en ga voor de $ 2,95.”

4. Hij geeft niet uit aan merken

Buffett geeft niet veel om designerpakken of het nieuwste iPhone-model.

Hij vertrouwde jarenlang op zijn klaptelefoon van $ 20 voordat hij hem in 2020 verruilde voor een Apple-smartphone.

Het Orakel van Omaha vermijdt onnodige uitgaven en zei ooit: “Spaar niet wat overblijft na het uitgeven, maar geef uit wat overblijft na het sparen.”

5. Hij belegt niet (meer) met geleend geld

“Ik heb nog nooit in mijn leven een significant bedrag geleend. Nooit. Zal nooit. Ik heb er geen interesse in’, zei hij in 1991 tegen studenten aan de Notre Dame.

Meer lezen: 10 beste investerings-apps voor ‘once-in-a-generation’-kansen (zelfs als u een beginner bent)

Hoewel een jonge Buffett ooit 25% van zijn nettovermogen leende om aandelen te kopen, waarschuwt hij investeerders voor het herhalen van dezelfde fout.

Zelfs bekwame aandelenhandelaren zullen u vertellen dat lenen om te beleggen riskant kan zijn.

6. Hij koopt afgeprijsde auto’s

Andrew Gombert / EPA / Shutterstock

Veel miljardairs en miljonairs hebben een verzameling flitsende sportwagens en vintage modellen in hun garage, maar Buffett zou de voorkeur geven aan opgeknapte auto’s die hij tegen gereduceerde prijzen kan kopen.

Hij upgrade van zijn Cadillac DTS uit 2006 naar een Cadillac XTS voor slechts $ 45.000 in 2014.

“De waarheid is dat ik slechts ongeveer 3.500 mijl per jaar rijd, dus ik zal zeer zelden een nieuwe auto kopen”, vertelde hij aan Forbes.

7. Hij vindt creatieve manieren om te sparen

Toen het eerste kind van Buffett werd geboren, bouwde hij een ladekast om tot een wieg. Voor zijn tweede leende hij een wieg.

“Als je dingen koopt die je niet nodig hebt, verkoop je snel dingen die je nodig hebt”, zegt de miljardair.

Kijk goed naar uw aankopen en bedenk waar u kunt bezuinigen.

8. Hij doet waar hij van houdt

Financiële vrijheid / YouTube

Buffett schrijft een deel van zijn succes toe aan zijn passie voor beleggen.

“Je moet van iets houden om er goed in te worden”, zegt hij, terwijl hij mensen aanspoort om de banen te nemen waar ze van houden in plaats van de functies die goed op je cv staan.

Zelfs als je je fulltime baan niet kunt opzeggen om je te concentreren op de dingen die je echt leuk vindt, kun je je richten op betaalbare hobby’s. Buffett houdt zelf van kaartspelletjes en speelt ukelele.

9. Hij gebruikt contant geld, geen krediet

Terwijl de meesten van ons de voorkeur geven aan het gemak van een creditcard voor onze dagelijkse aankopen, gebruikt Buffett contant geld.

Hij vertelde Yahoo Finance in 2019 dat hij “98% van de tijd contant geld gebruikt. Als ik in een restaurant zit, betaal ik altijd contant. Het is gewoon makkelijker.”

Hoewel de methode misschien een beetje ouderwets klinkt, kan minder vertrouwen op uw creditcard u ervan weerhouden geld uit te geven dat u niet heeft.

Het grootste deel van uw beschikbare tegoed gebruiken – of erger nog, achterop raken met uw maandelijkse betalingen – schaadt uw kredietscore.

Als u moeite heeft om uw creditcardschuld af te betalen, kunt u overwegen deze te bundelen in een schuldconsolidatielening met een lagere rente.

10. Hij knipt nog steeds kortingsbonnen

Gates Foundation / Facebook

Buffett is een sukkel voor een goede deal en trakteerde vriend en mede-miljardair Bill Gates ooit op een maaltijd in zijn favoriete fastfoodrestaurant met – jawel – kortingsbonnen.

“Weet je nog hoe we lachten toen we samen naar Hong Kong reisden en besloten om bij McDonald’s te gaan lunchen? Je bood aan om te betalen, groef in je zak en haalde er … coupons uit! Gates schreef in een jaarlijkse brief van 2017.

“Melinda vond net deze foto van mij en ‘de big spender’. Het herinnerde ons eraan hoeveel waarde je hecht aan een goede deal.”

Wat nu te lezen

De gemiddelde woningverzekeringspolis is bijna 40% hoger dan 12 jaar geleden – zo kunt u minder uitgeven aan gemoedsrust

Bill Burr klaagde bij Joe Rogan dat zijn bank elke maand $28 van zijn rekening afhaalde ‘zonder enige reden’ – 3 stiekeme kosten en hoe deze tegen te gaan

Uw geld is afval: hier zijn 4 eenvoudige manieren om uw geld te beschermen tegen gloeiende inflatie (zonder een beursgenie te zijn)

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer