Douchecabines in alle soorten en maten

asdmnin


24 Feb 2021

Douchecabines in alle soorten en maten

Veel Nederlanders maken gebruik van douchecabines. Ze zijn er in diverse vormen en maten. Gelukkig maar want niet elke douchecabine past in elke badkamer. Het doel van een douchecabine is het water netjes in de douchecabine te houden, zodat de rest van je badkamer droog blijft. Daarnaast zorgt een douchecabine voor een afgesloten doucheruimte. Het handige aan een douchecabine is dat hij in verschillende soorten en maten beschikbaar is. De voordelen van een douchecabine zijn: badkamer blijft droog, warmte blijft in de cabine en sluit goed aan op de douchebak.  Hieronder lees je welke maten douchecabines er allemaal mogelijk zijn. 

Kleine douchecabines

Een kleine douchecabine is perfect voor een kleine badkamer. Een badkamer hoeft niet groot te zijn, als het maar functioneel is. De meest gebruikte maat voor een kleine douche is douchecabine 80×80. Het fijne aan deze maat is, dat hij bijna in elke badkamers past. Je kunt nu denken dat 80×80 erg klein is, maar je hebt eigenlijk nog genoeg ruimte om je makkelijk te bewegen. Wanneer je niet goed uitkomt met de ruimte, kun je er altijd voor kiezen om andere elementen weg te laten uit je badkamer zoals een toilet. Daarnaast zijn meubels als een wasbak te verkrijgen in kleine maten, waardoor er voor je douche genoeg ruimte overblijft. Want een douche is nou eenmaal erg belangrijk in een badkamer. 

Middelgrote douchecabines

Wanneer je kiest voor een middelgrote douchebak, is hij minimaal 90 cm breed. Bij deze afmeting heb je een fijn gevoel bij het douche, aangezien je je niet ingesloten voelt. douchecabine 90×90 is dan ook de meest populaire formaat in de Nederlandse badkamers. Deze afmeting past dan ook makkelijk in een badkamer van twee bij drie meter. 

Grote douchecabines

Bij een grote badkamer zou ik je aanraden om ook voor grote douche te gaan, hierin heb je alle ruimte om te kunnen bewegen. Douchecabine 100×100 zijn vaak vierkant, maar rechthoekige douchecabines zijn vaak praktischer. Hierdoor voorkom je dat er een grote vierkante douchecabine in je badkamer staat. Bij een rechthoekige douchecabine zul je zien dat hij minder ruimte in je badkamer inneemt. 

Verschillende soorten douchecabines

Naast dat je verschillende soorten maten hebt qua douchecabines, heb je ook verschillende soorten. Je kunt namelijk voor de makkelijke optie gaan en kiezen voor een kant en klare douchecabine. Het enige wat je met deze douchecabine moet doen, is hem in je badkamer plaatsen. Het voordeel van deze douchecabines is dat je veel opties en mogelijkheden kan toevoegen zoals licht en speakers. Als tweede optie kun je kiezen voor een gesloten douchecabine. Je kunt dan de douchecabine sluiten door middel van een deur. Het voordeel van deze cabines zijn dat ze gebruiksvriendelijk en onderhoudsvriendelijk zijn. Daarnaast voorkom je ook dat spullen buiten de cabine nat worden. 

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer