De nieuwe vrijmibo – Ondernemers Inzicht

asdmnin


04 Dec 2020

De nieuwe vrijmibo

Voor je het weet zit de werkweek er weer op en kan je vieren dat het weekend is. Dit wordt meestal gevierd met een vrijmibo, nu kan dat helaas even niet meer. Maar wees niet getreurd, je kunt gewoon digitaal proosten met je collega’s via Google meets. Natuurlijk is dit wel een stuk minder leuk, omdat je niet echt fysiek met je collega’s een gesprek kan houden. Zeker in deze tijd is thuiswerken een stuk zwaarder en is je huis waar je relaxed nu ook je werkplek geworden. Hierdoor moet je de vrijdag aanschouwen als een dag waarbij je de werkweek afsluit en weekend gaat houden. Ook worden de jaarlijkse teamuitjes omgeruild voor online workshops. In dit artikel ga ik je vertellen wat je in plaats van de vrijmibo kunt organiseren voor je collega’s en werknemers. 

Online playlist

Tijdens een vrijmibo kunnen er ongemakkelijke stiltes vallen, maak daarom een online playlist. Hierdoor worden ongemakkelijke stiltes minder snel opgemerkt. Zorg er wel voor dat de muziek niet te hard staat, want anders kunnen mensen elkaar niet meer verstaan. Een achtergrond muziekje doet al veel goed tijdens een online borrel. Op Spotify heb je genoeg leuke playlists die je kunt draaien tijdens de vrijmibo. 

Online games

Het is leuk om tijdens je vrijmibo iets van een online game te organiseren, dit kan bijvoorbeeld een pubquiz zijn. Typ maar in Google online games en je krijgt veel voorbeelden qua games die je kunt spelen tijdens een online borrel. Of wees zelf creatief en verzin een heel nieuw spel. Door een game te organiseren zijn mensen sneller geneigd om ook deel te nemen aan de online vrijmibo. 

Eten en drinken

Nu je werknemers en collega’s thuis hard aan het werk zijn en misschien wel wat extra waardering kunnen gebruiken. Is het leuk om een borrelbox bij je collega’s te laten bezorgen. In de box zit drinken en eten, je kunt kant en klaren boxen bestellen. Maar je kunt ook je collega’s zelf laten kiezen wat ze er graag tijdens de vrijmibo zouden willen eten en drinken. Vaak is het leuk om een wijntje of biertje in de box te doen met wat borrelhapjes zoals geitenkaas wraps. Je kunt makkelijk online een borrelpakket bestellen. 

Thema

Vaak is het ook leuk om een thema te verzinnen voor je vrijmibo.Verkleedpartijtjes op het werk zijn vaak toch een beetje ongemakkelijk, maar vanuit huis is het prima te doen. Zo kun je voor de grap een pruik aanschaffen en die tijdens de borrel opzetten. Zo kan iedereen denken dat jij tijdens het thuiswerken een hele metamorfose bent ondergegaan. Misschien valt het je collega’s geen eens op dat jij opeens rood haar hebt. Nu kerst eraan komt, kun je het thema foute kersttruien gebruiken.

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer