‘Blijf defensief georiënteerd in aandelen in de gezondheidszorg, basisproducten en nutsbedrijven’: Morgan Stanley stelt 3 namen voor om te kopen

Louise de Graaf


07 Dec 2022

'Blijf defensief georiënteerd in aandelen in de gezondheidszorg, basisproducten en nutsbedrijven': Morgan Stanley stelt 3 namen voor om te kopen

Laat u niet misleiden door te denken dat de recente positieve actie van de aandelenmarkt benen heeft. Mike Wilson, Chief U.S. Equity Strategist van Morgan Stanley, vindt dat het tijd is om winst te nemen “voordat de beer echt terugkeert”.

Wilson merkt op dat de tactische doelen van zijn team zijn gehaald en denkt dat de recente aanloop voorbij is. “De rally van de bearmarkt loopt tegen onze oorspronkelijke weerstandsniveaus aan – het is tijd om die te laten verdwijnen”, zegt Wilson.

Met de “risico-beloning van het spelen voor meer opwaarts potentieel nogal slecht op dit moment”, raadt Wilson beleggers aan “defensief georiënteerd te blijven (gezondheidszorg, nutsbedrijven, nietjes).”

Ondertussen hebben Wilson’s collega-analisten bij Morgan Stanley 3 aandelen uit deze “defensief georiënteerde” sectoren aangewezen, die de portefeuille enige bescherming zouden moeten bieden tegen inkomende volatiliteit. Ze hebben allemaal de markt verslagen in 2022, maar de experts van Morgan Stanley vinden dat beleggers er vertrouwen in moeten houden. We hebben de TipRanks-database geopend om te zien of er overeenstemming is over deze namen in de bredere analistengemeenschap. Laten we de resultaten bekijken.

United Therapeutics (UTHR)

We beginnen in de gezondheidszorg met United Therapeutics, een bedrijf dat zich voornamelijk richt op het ontwikkelen en op de markt brengen van geneesmiddelen voor pulmonale arteriële hypertensie (PAH). Deze naam heeft het erg goed gedaan in de beer van 2022 – een stijging van 27% year-to-date.

United Therapeutics heeft zijn geloofsbrieven al gevestigd met de FDA die vijf van zijn medicijnen heeft goedgekeurd en zijn allemaal verantwoordelijk voor het genereren van inkomsten. De op treprostinil gebaseerde producten (Tyvaso, Remodulin en Orenitram) zitten achter de meeste hiervan, en uitgaande van het recente Q3-rapport lijkt de PAH-behandeling Tyvaso het eerste jaarlijkse run rate-product van $ 1 miljard van het bedrijf te worden, aangezien het een omzet van $ 257,7 miljoen klokte. in het kwartaal.

In totaal toonde de omzet van het derde kwartaal $ 516 miljoen, wat neerkomt op een stijging van 16% op jaarbasis en beter dan de call van Street met $ 22,54 miljoen. United is ook winstgevend; De winst per aandeel in het derde kwartaal bedroeg $ 4,91, ruim boven de $ 3,81 die door de analisten werd verwacht.

Verhaal gaat verder

Naar aanleiding van een labeluitbreiding in 2021 voor Tyvaso voor de behandeling van patiënten met pulmonale hypertensie geassocieerd met interstitiële longziekte (PH-ILD), merkt Terence Flynn van Morgan Stanley op dat de groei van het bedrijf zal versnellen van 1% CAGR (samengestelde jaarlijkse groei) in 2018-2021 tot 10% CAGR in 2021-2024.

En vooruitkijkend ziet Flynn “4 factoren die de groei zullen blijven stimuleren: voortdurende uitrol van een nieuw toedieningsapparaat (DPI, goedgekeurd eind mei), Medicare-dekking (ging in werking op 5 juni), verbreding van het aantal voorschrijvers , en het uitbreiden van het label van het medicijn naar IPF (idiopathische longfibrose).”

“UTHR screent ook als ondergewaardeerd ten opzichte van midcap-collega’s”, voegt Flynn toe, die deze aandelen een Overweight (d.w.z. Buy)-rating geeft, samen met een koersdoel van $322. Beleggers kijken naar een jaarwinst van ~18%, mocht de voorspelling van Flynn volgens plan verlopen. (Klik hier om het trackrecord van Flynn te bekijken)

De meeste collega’s van Flynn zijn het daarmee eens; 7 andere analisten voegen zich bij hem in het bull-camp en met een extra 1 Hold en Sell, elk, doet het aandeel het met een Moderate Buy-consensusbeoordeling. (Zie UTHR-aandelenprognose op TipRanks)

Hostess Brands, Inc. (TWNK)

We veranderen nu in nietjes en raken de sweet spot met Sugar Rush-krachtpatser Hostess Brands. Het bedrijf is een toonaangevende specialist in zoete snacks en biedt onder meer donuts, zoete broodjes, snackcakes en -taarten, zoete gebakjes, koekjes, wafels, gebakjes en gebakjes – eigenlijk alles wat uw zoetekauw begeert. Deze producten worden onder verschillende merken verkocht, zoals Hostess, Donettes, Twinkies, CupCakes, Dolly Madison, Voortman, Ding Dongs en Zingers.

Het segment verpakte voeding mag dan een eeuwige onderpresteerder zijn, omdat het de afgelopen tien jaar regelmatig achterbleef bij de markt, maar investeerders van Hostess Brands zullen zeker tevreden zijn met de prestaties van dit jaar. In tegenstelling tot de -16%-weergave van de S&P 500, is het aandeel met 23% gestegen, een rendement dat wordt versterkt door de statistieken gepresenteerd in het meest recente financiële overzicht – voor Q3.

De omzet van Hostess Brands in het derde kwartaal steeg met 20% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden tot $ 346,23 miljoen, terwijl het bedrijf een winst per aandeel van $ 0,23 behaalde. Beide cijfers overtreffen de verwachtingen van Street. Sterker nog, voor de vooruitzichten verhoogde het bedrijf zowel de omzet als de aangepaste WPA-richtlijnen voor het volledige jaar.

Het is duidelijk dat het bedrijf redelijk goed door het moeilijke economische terrein navigeert, en geen blad voor de mond neemt bij het beoordelen van de vooruitzichten van het bedrijf, Morgan Stanley-analist Pamela Kaufman noemt TWNK “onze beste keuze in verpakt voedsel.”

“De resultaten van het derde kwartaal tonen aan dat de sterke uitvoering van TWNK, gedreven door zijn innovatie, marketing en data-analyse, het bedrijf positioneert om opnieuw een dubbelcijferige omzetgroei te realiseren na een groei van 11,6% vorig jaar”, legt de analist uit. “Wij geloven dat het bedrijf gepositioneerd is om een ​​aantrekkelijke CAGR voor 2021-24 van 10,4% omzet en 12,2% EPS te behouden, ondersteund door: i) aantrekkelijke groei van de categorie zoete bakkerijproducten; ii) succes rond innovatie (Baby Bundts Cakes, Boost, Bouncers) en marketing, waaronder de eerste digitale campagne van TWNK; iii) solide groei over alle kanalen heen; en iv) Voortman opwaarts potentieel door distributiegroei en innovatie.”

Onderbouwing van deze opmerkingen met een Overweight (d.w.z. Koop)-advies en een koersdoel van $30, verwacht Kaufman dat de aandelen het komende jaar een rendement van 19% zullen opleveren. (Klik hier om het trackrecord van Kaufman te bekijken)

De meesten op straat denken in dezelfde richting; op één scepticus na, zijn alle 5 andere beoordelingen positief, waardoor het aandeel een Strong Buy-consensusbeoordeling krijgt. (Zie TWNK-aandelenprognose op TipRanks)

NextEra Energy (NEE)

De laatste van de door Morgan Stanley goedgekeurde defensieve aandelen is het elektriciteitsbedrijf NextEra Energy, dat qua marktkapitalisatie het grootste bedrijf voor hernieuwbare energie in de VS is.

Deze kolos van $ 169 miljard levert elektriciteit aan miljoenen mensen in de VS. Afgezien van het grootste nutsbedrijf op basis van marktkapitalisatie, is dochteronderneming NextEra Energy Resources ook de grootste exploitant van wind- en zonne-energieprojecten ter wereld. NextEra produceert ook elektriciteit uit andere bronnen, voornamelijk uit kernenergie en aardgas.

De voetafdruk van het bedrijf strekt zich uit over uitgestrekte delen van het land (en ook delen van Canada), hoewel het grootste deel van de activiteiten geconcentreerd is in drie gebieden: Florida, Californië en de oostkust.

In het laatste kwartaalrapport genereerde NextEra voor 3Q22 een omzet van $ 6,72 miljard, een stijging van 54% op jaarbasis en overtrof de verwachtingen van de analisten met $ 950 miljoen. Evenzo op de bottom-line, adj. De winst per aandeel kwam uit op $ 0,85, boven de consensusschatting van $ 0,80.

Om zijn defensieve kwaliteiten verder te versterken, keert het bedrijf ook een dividend uit. De driemaandelijkse uitbetaling staat momenteel op $ 0,42, wat op jaarbasis uitkomt op $ 1,68 en 2% oplevert. Hoewel dat onder het sectorgemiddelde ligt, is de uitbetaling de afgelopen jaren gestaag gestegen.

Morgan Stanley-analist David Arcaro merkt de solide Q3-resultaten op en benadrukt de uitstekende positionering van het bedrijf.

“NEE rapporteerde sterke resultaten voor het derde kwartaal: robuuste groei van de achterstand op het gebied van hernieuwbare energie, waarschijnlijk hogere inkomsten door IRA en lagere renteblootstelling dan verwacht… NextEra heeft er alle vertrouwen in dat het het 28-37 GW-ontwikkelingsprogramma voor hernieuwbare energie in 2022-2025 zal halen, een vooruitzichten die waren vastgesteld vóór de passage van de IRA. Dit project biedt groeivooruitzichten voor de winst per aandeel tot 8% tot 2025, een al aantrekkelijk percentage in verhouding tot de bredere nutsruimte en een percentage dat volgens ons zeer haalbaar is”, schreef Arcaro.

Hiertoe geeft Arcaro NextEra-aandelen een Overweight (d.w.z. Buy)-rating, terwijl zijn koersdoel van $95 een eenjarige aandelenstijging van ~12% impliceert. (Klik hier om Arcaro’s staat van dienst te bekijken)

Wall Street heeft over het algemeen vertrouwen in de vooruitzichten van NextEra. Het aandeel claimt een Strong Buy-consensusbeoordeling, gebaseerd op 9 Buys vs. slechts één Hold. (Zie NEE-aandelenprognose op TipRanks)

Als u goede ideeën wilt vinden voor aandelen die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld, gaat u naar TipRanks’ Best Stocks to Buy, een onlangs gelanceerde tool die alle inzichten van TipRanks over aandelen verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analist. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer