Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor alle ondernemers – Ondernemers Inzicht

asdmnin


24 Oct 2021

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor alle ondernemers

Er zijn verschillende redenen om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Waarom zou je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten als ondernemer? Het is een essentieel onderdeel van het ondernemerschap. Als werkgever kun je aansprakelijk zijn voor de schade die je werknemers veroorzaken. Bijvoorbeeld schade aan de spullen van de opdrachtgever die door een van je werknemers zijn veroorzaakt. Hieronder kan je lezen wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering inhoudt en waarom je er een kan afsluiten. 

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is er om personen en zaken te dekken van schade. Het is verstandig om zo’n verzekering af te sluiten, zo kan je hoge kosten voorkomen waar jezelf voor moet opdraaien. Je bent als eigenaar van een eenmanszaak aansprakelijk voor schade die je veroorzaakt. Het gaat om schade die je veroorzaakt tijdens je werk. Dit kan komen door de werkwijze die je hanteert of door het personeel dat bij jou werkt. Hier heb je mee te maken wanneer je medewerkers in dienst hebt. Let daarbij wel op om goede algemene voorwaarden op te stellen om jouw aansprakelijkheid te beperken. Onderzoek goed je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en kijk goed naar wat gedekt is. Het is goed om je af te vragen wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en wat het precies inhoudt. 

Waarom een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering?

Je kan je afvragen waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Het hangt voornamelijk van jouw specifieke situatie af. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is gebruikelijk in beroepen waar relatief veel risico is en waar je dus schade of letsel aan andere kunt veroorzakan. Je moet dan voornamelijk aan beroepen denken in de bouw of in de zorg. Maar ook als jouw werknemers op verschillende locaties aan het werk zijn om vaak klanten fysiek ontmoeten, is het verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, volgens de wet. Maar een opdrachtgever kan wel eisen om er een af te sluiten, dit gebeurd bijvoorbeeld bij bedrijven in de bouw. Ook wanneer je bijvoorbeeld een kantoor ruimte wilt huren, kan de verhuurder van je eisen om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om voor jezelf na te gaan waarom je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zou moeten afsluiten. Het is eerst belangrijk om de risico’s van jouw beroep goed in te schatten. Het is goed om jezelf vragen te stellen waar jij dagelijks mee hebt te maken als ondernemer. Het is goed om een berekening te maken van de mogelijke kosten die er kunnen ontstaan. Een voorbeeld is een klant die uitglijdt over een natte vloer en zich daar ernstig bij bezeert. Maar het kan ook zo zijn dat je per ongeluk bij iemand brand thuis veroorzaakt omdat je met brandbare materialen werkt. Als je niet de kosten kunt betalen, dan is het verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer