3 damesbasketbalteams trekken zich terug uit Vegas-toernooi

Louise de Graaf


07 Dec 2022

3 damesbasketbalteams trekken zich terug uit Vegas-toernooi

LAS VEGAS (AP) — Drie damesbasketbalteams hebben zich teruggetrokken uit een toernooi in Las Vegas als onderdeel van de aanhoudende gevolgen van een soortgelijk evenement in een resort aan de Strip tijdens het Thanksgiving-weekend, waar bezorgdheid over de veiligheid was gerezen.

Dayton, Purdue en Texas A&M zijn uit de Las Vegas Holiday Hoops Classic in South Point Arena. Volgens toernooimanager Bret Seymour hadden die scholen ermee ingestemd om deel uit te maken van zijn toernooi in samenwerking met officials van Destination Basketball, dat vorige maand de Las Vegas Invitational organiseerde in The Mirage.

“Het gaat erom dat we onze spelers de kans geven om het spel te spelen waar ze van houden”, zei Texas A&M-coach Joni Taylor in een verklaring. “Gezien de omstandigheden rond de Las Vegas Invitational hebben we besloten ons terug te trekken uit het toernooi. We zijn Purdue erg dankbaar voor zijn aanpassingsvermogen en voor het feit dat we ze in plaats daarvan mogen hosten.

De Las Vegas Invitational kende veel problemen, waaronder het ontbreken van medisch personeel ter plaatse, wat ertoe leidde dat Auburn eerstejaars Kharyssa Richardson 50 minuten op de baan lag nadat ze hard was gevallen en haar hoofd leek te stoten voordat EMT’s arriveerden.

Indiana-coach Teri Moren overwoog niet te spelen na de blessure van Richardson, maar de nu-nr. 4 Hoosiers kwamen op het veld en versloegen Memphis met 79-64. Moren zei na de wedstrijd dat ze dacht dat het vrouwenbasketbal “een paar stappen achteruit had gedaan” als gevolg van de toernooiomstandigheden waarin ook fans op klapstoelen zaten in plaats van tribunes.

De Las Vegas Holiday Hoops Classic wordt gespeeld van 19-21 december en omvat Campbell, Cleveland State, Jacksonville State, Lindenwood en Utah Tech.

“De vijf teams die op South Point zullen staan, waren vijf teams die we al hadden”, aldus Seymour. “Om eerlijk te zijn, onze andere vijf zijn blij dat zij (de drie die zich terugtrokken) er niet meer zijn omdat ze het leuk vinden als een niet-Power Five-evenement. We hebben die drie meegenomen om te helpen. Het is ok. Het is echt beter voor ons omdat ze er dit jaar niet zijn voor dat specifieke evenement.”

Verhaal gaat verder

Sport Tours International runt het South Point-toernooi, evenals twee andere in Las Vegas, en houdt al 14 jaar toezicht op evenementen in de stad.

Seymour zei dat de drie Power Five-teams ontdekten dat ze op South Point zouden spelen in plaats van op The Mirage en besloten zich terug te trekken.

“Destination Basketball had de contracten met Purdue, Texas A&M en Dayton”, aldus Seymour. “Dat deden we niet. … We waren verrast dat ze beweerden dat ze het niet wisten.”

___

AP damesbasketbal: https://apnews.com/hub/womens-college-basketball en https://apnews.com/hub/ap-top-25-womens-college-basketball-poll en https: //twitter.com/AP_Top25


Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer